x

Minek nekünk király? A thai uralkodó egy bajor luxushotelben húzta meg magát háremhölgyeivel

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Minek nekünk király? A thai uralkodó egy bajor luxushotelben húzta meg magát háremhölgyeivel

Feltöltve: 2020-03-30

Thaiföldön egyre nagyobb a nyugtalanság amiatt, hogy a király népét hátrahagyva Bajorországban élvezkedik, miközben országában is tombol a járvány.

A Thaiföldi Királyságot sem kíméli a koronavírus járvány, ahol jelenleg ugyan csak 1245 fertőzöttet és 6 halálesetet tartanak számon, de a számok folyamatosan emelkednek. Bár Németországban már 57 695 fertőzöttet regisztráltak (ehhez 433 halálesetet), mégis Németország büszkélkedhet az egyik legalacsonyabb halálozási rátával a világon, köszönhetően a tömeges teszteléseknek illetve a kiváló német egészségügyi rendszernek.

Bajorország egyik legfestőibb városa, Garmisch Partenkirchen, egy órás autóútra Münchentől Innsbruck fele.

Németország szigorú szabályozást hozott a vírus leküzdése érdekében, ezek közül is a legszigorúbbak Bajorországban érvénesek. Ilyen például, hogy a szállodák csak az üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatják, turistákat nem. Ez alól az egész országban csak egy kivétel akad, ez pedig a bajor Grand Hotel Sonnenbichl. A helyi önkormányzat szóvivője a kiváltságos státuszt azzal magyarázta, hogy a Grand Hotel Sonnenbichl-ben a vendégek egyetlen zárt, homogén embercsoport.

Kiderült az is, hogy a különös csoport egyik tagja maga őfelsége, a 67 éves thai király.

A Grand Hotel Sonnenbichl az Alpok lábánál épült a mesés Garmisch-Partenkirchen városában. A szálloda pazar szobák, lakosztályok és luxusapartmanok széles választékát kínálja vendégeinek. Minden szobából lélegzetelállító kilátás nyílik az Alpok csúcsaira, a Zugspitze-re illetve Garmisch-Partenkirchen gyönyörű városára. Az egyedülálló alpesi panorámával bíró szállodát a híres bajor vendégszeretet és a különleges gasztronómiai élvezetek teszik még népszerűbbé az elit körében.

Thaiföld szeretett királya, Maha Vajiralongkorn király, más néven X. Rama vagy X. Ráma király úgy döntött, hogy ezúttal az egész szállodát kiveszi. A Grand Hotel Sonnenbichl saját weboldalán még exkuzálja is magát a korlátozott szobakapacitásokért, míg a németországi valamennyi szállodáját már rég bezárták. Még az üzletemberek miatt nyitva lévők is gyakorlatilag üresek.

Nemrég viszont a Grand Hotel Sonnenbichl kénytelen volt törölni saját Facebook oldalát, miután üzenőfalát elárasztották a felbőszült németek dühös kommentjei, amiért a szálloda különleges elbírálásban részesült Vajiralongkorn király és háreme kedvéért.

A király kíséreteként 20 ágyasból és számos szolgálóból álló hárem tartózkodik jelenleg is a hotelben. Egyelőre az nem világos, hogy vajon négy felesége is ugyanebben a szállodában tartózkodik-e a díszes kompánia részeként.

Állítólag a kíséret már 119 tagját voltak kénytelen visszaküldeni eddig Thaiföldre koronavírus fertőzés gyanújával.

Eközben Thaiföldön egyre növekszik a nyugtalanság, mivel az uralkodó, X. Ráma király továbbra is békésen nyaralgat alkalmi alpesi menedékhelyén, miközben országa kemény harcot vív a koronavírussal.

Emiatt már több tízezer thaiföldi polgár sértette meg a szigorú "lèse-majesté" törvényeket, amelyek megtiltják az emberek számára a király kritizálását, akik akár 15 éves börtönbüntetéssel is sújthatók ezért.

A kérdésfeltevést, miszerint: „Minek nekünk király?” már több mint 1,2 millió alkalommal osztották meg a thai emberek a Twitteren.