x

Minden, amiről európai vakációnk előtt tudni érdemes

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Minden, amiről európai vakációnk előtt tudni érdemes

Feltöltve: 2008-08-15

A nyaralási főszezonhoz igazodva megújult az EUvonal európai utazási aloldala (www.euvonal.hu/europai_vakacio), ahol az érdeklődők gyakorlatias választ találhatnak európai nyaralással kapcsolatban felmerülő kérdéseikre.

Valóban utazhatok a keményfedelű személyi igazolványommal Máltára? Mennyi hústerméket vihetek magammal olaszországi nyaralás esetén? Mi a különbség, ha utasbiztosítást kötök, vagy ha kiváltom az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártyát? Vezethetek valamennyi tagállamban a jogosítványommal? Hol találok helyi tömegközlekedési menetrendet, autópálya-információkat, időjárás-jelentést vagy szállás-információkat? Hogyan vehetek igénybe diákkedvezményeket egy másik tagállamban?

Az EUvonal naponta több száz ehhez hasonló kérdést válaszol meg, mely válaszokat most megújult formában tesz elérhetővé. Az oldalon áttekinthető szerkezetben fellelhető minden olyan információ vagy forrás, mely fontos lehet az Európai Unió valamely tagállamába utazó érdeklődő számára.

Az információk első része az utazással kapcsolatos általános kérdéseket válaszolja meg. Például azt, milyen általános szabályok vonatkoznak az autóval, repülővel vagy tömegközlekedéssel történő utazásra, hogyan lehet az itthoniakkal kapcsolatot tartani külföldről, vagy épp vészhelyzet esetén mi a teendő.

Az aloldal az egyes országokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint az ezekről szóló hivatalos honlapokat is összegyűjti. Ez a rész tartalmazza például a helyi közlekedésről szóló legfontosabb információkat, a legnagyobb városok hivatalos honlapjainak elérhetőségeit, alapvető termékek tájékoztató árait, vagy épp a kint működő magyar külképviseletek elérhetőségeit.

  • 
  • 
  • 
  • 
  •