x

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Melyik hónapban menjünk Thaiföldre nyaralni?

Feltöltve: 2017-08-06

Mikor utazzunk, ha nem akarunk folyton esőt a nyakunkba, ha el akarjuk kerülni a tömeget és szeretnénk kifogni az olcsóbb szobákat is?

A legjobb november és február között ellátogatni Thaiföldre, mert akkor esik a legkevesebb csapadék és nincs akkora forróság. Ez az időszak egyébként a fesztiválok időszaka is, mint a Loi Khotrong.

Ha főleg az északi provinciákat akarjuk látogatni, akkor a legmelegebb szezon (márciustól májusig) vagy az esős évszak kezdete (június-július) is jó választás lehet. Észak-kelet és belső Thaiföld azonban elkerülendő márciustól májusig, mert a hőmérséklet akár 40 fok felett is lehet. Mivel a hőmérséklet majdnem állandó Thaiföld déli részén, ezért jó választás lehet strandolni és tengerparti nyaralást tervezni akkor, amikor a hőmérséklet elviselhetetlen az ország többi részén.

A szezon általában március-május és július-augusztusban van. Ha el akarjuk kerülni a tömeget és kifogni az olcsóbb szobákat, érdemes szeptember-október vagy a április-június időszakban utazni.

Bár az esős évszak kevésbé népszerű, főleg a legerősebb júliustól októberig, mégis lehet nagyon élvezetes is. A hőmérséklet valamennyire lecsökken, mindenhol dús zöld növényzet van és kevés a turista.

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu