x

Megújult a Bordeaux-i Tengeri és Tengerészeti Múzeum

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Megújult a Bordeaux-i Tengeri és Tengerészeti Múzeum

Feltöltve: 2019-11-06

Több mint kétéves építkezést követően az új Bordeaux-i Tengeri és Tengerészeti Múzeum (MMM) 2019. június 21-én nyitotta meg kapuit a belváros északi részében található „Bassins à flot“ nevet viselő egykori kikötőnegyedben.

Bordeaux, London után, hosszú ideig a második számú kikötő volt és a világ egyik legrangosabbjának számított. Az új Bordeaux-i múzeumnak az a célja, hogy széles ablakot nyisson a világtengerek és a tengerészet múltjára, jelenére és jövőjére.

A múzeum Norbert Fradin építtető gyűjteményét mutatja be, aki mindig is imádta a tengert és szeretné megosztani szenvedélyét másokkal: a látogatók hajókat, történelmi modelleket, festményeket, szobrokat, különböző tárgyakat és dokumentumokat tekinthetnek meg… Az épület 45 méter magas, 7 emeletes, mintegy 13 800 m² alapterülettel.

Az első három emeleten találhatóak a kiállítások, animációk, rendezvények stb., egy étterem, egy bár, olvasótermek, bemutatótermek. A világ számos, a tenger vagy a tengerészet témájának szentelt múzeumával ellentétben itt mindkét nagy területet felöleli majd a kiállítás, azok egyéni történeteivel, illetve a két terület közti kapcsolatokkal és átfedésekkel.

9 nagy témakör köré épül a kiállítás: a hajógyártás és a hajózás története; nagy felfedezések, feltárások és átkelések; hatalom és uralom tenger felett; nagy kereskedelmi útvonalak; víz alatti régészet; szabadidő és szórakozás; a tengerrel kapcsolatos mítoszok és legendák; szárazföld és tenger; a tenger, mint az élet forrása.

További információ: https://www.mmmbordeaux.com/en/home/