x

Luxus wellnesshotelt terveznek Battonyán

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Luxus wellnesshotelt terveznek Battonyán

Feltöltve: 2007-04-25

A tervek szerint 4,5 milliárd forintból luxus wellnesshotelt építenének a román határ közelében fekvő Battonyán a volt Korona Szállóból.

Horváth László, településmenedzser az ÚtiSúgó.hu-nak elmondta: a két lépcsős beruházás keretében átépítik a volt Korona Szállót, amelyben konferenciaközpont, étterem és kávézó kapna helyet. Ehhez kapcsolódna egy ötcsillagos szálloda, wellness részleg és gyógyközpont. A 95-98 szobás szállodában több luxusapartmant is kialakítanak, amelyekhez luxusszolgáltatások kapcsolódnának, továbbá tenisz és squash pályát is létrehoznak a szálloda mellett.

A wellness részleg medencéit battonyai gyógyvízzel töltik majd meg, amelyet a nyolc kilométerre található, 92 fokos termálkútból nyernek. A termálvíz gazdag nyomelemekben, só- és ásványianyagokban.

A beruházás 2008-ban indul, és várhatóan 2010-ben fejeződik be.

A hotel építésének ötlete azután merült fel, hogy több szakértő is megvizsgálta a településtől körülbelül 8 kilométerre található egyik termálkút vizét, és arra jutottak, hogy a 92 fokos hőmérséklete, valamint gazdag só- és ásványianyag-tartalma miatt az ország legjobb termálvizei közé tartozik.