x

Korcsolyázás a pálmafák között

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Korcsolyázás a pálmafák között

Feltöltve: 2014-10-16

A Svájcba látogató magyar turisták hatvan százaléka nyáron utazik ebbe a szépséges, hagyományait és természeti kincseit töretlenül őrző országba. Pedig Svájc egyedülálló téli élményeket kínál az Alpok 48, négyezer méter magasan fekvő hegycsúcsával, és 29 olyan 280 méter feletti terepével, amely sítalppal is bejárható.

A svájci síoktatók szinte sítalppal a lábukon születtek, úgy ismerik a hegyi tájakat, mint a tenyerüket, velük biztonságosan kalandozhat az, aki a tél csodáit a svájci Alpokban szeretné felfedezni.

Hóbiztos lankákat 1500 méter felett bőséggel találhat a Svájcba érkező. Zermatt, Saas-Fee, Valais, Portes du Soleil hóborította erdői idilli túrákat kínálnak. A havas tájba ágyazottan wellness-oázisok és páratlan gasztronómiai élményeket kínáló éttermek, fogadók várják a turistát.

Három első osztályú sírégió

A Jungfraun lehet kirándulni kutyaszánon, ló vontatta sínen tehetünk sítúrákat, és van lehetőség siklóernyőzésre és síjógára is. Niederhorn, Beatenberg és Axalp elsősorban a családosok körében közkedvelt. St Moritzban a befagyott tavon korcsolyázni lehet. A jó levegő miatt sokáig tüdőszanatóriumairól volt híres a vidék, mára az egészségesek kedvelt helye is. Locarnoban nemrég nyílt új korcsolyapálya, amely különleges élményt nyújt, hiszen a város klímája mediterrán, így akár pálmafák között is lehet piruettezni, sőt olyan pálya is létezik, ahol teherautóbelsőkön lehet csúszni. A havas lankákon történelmi szállodák várják a turistát. A Grimsel Hospiz-ot 1142-ben említi először írásos emlék. Azóta is várja az úton lévőket. A Hotel Waldhaust 1902-ben bezárták, de a régi törzsvendégek megvásárolták, újra megnyitották, és most különösen a fiatalok és a családosok látogatják. A Zematt „művészszálloda”, ideális művészlelkeknek és kultúrafüggőknek, még saját mozija is van.

A svájci REKA hálózatba tartozó szállodák 4-10 férőhelyes apartmanokat kínálnak fiataloknak, családoknak. Egy négyfős család nyaralása a hálózaton belül kijöhet akár 260 ezer forintból is. A Swiss légitársaság weboldalán átfogó információt kapunk minden választható úti célról. A foglalásokat 72 órán át tartják, járataikon laktóz- és gluténmentes ételek is rendelhetők, sőt meglepetés csokit, pezsgőt, bort is lehet kérni. Télen két repülőjárattal lehet Svájcba utazni Budapestről. Személyenként egy pár sífelszerelést ingyen szállítanak feladott csomagként. Télen két járat, 2015 márciusától pedig napi három járat közlekedik a Zürich-Budapest útvonalon.

További információt a Svájci Idegenforgalmi Irodától kaphatunk a 0080 100 200 30-as (ingyenes, de előfordulhat, hogy helyi tarifát számolnak fel) telefonszámon.