x

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Kempingezhetünk is a Hortobágyon

Feltöltve: 2007-05-09

A Hortobágyi Nemzeti Park területén Hortobágyi Pásztormúzeum, Kézműves Udvar, kisvasút, turistaház és kempingező hely is várja a látogatókat.

align=left A Tisza-tavi szezonnyitón Sándor István, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója örömmel számolt be az elmúlt évek fejlesztéseiről. A tavaly tavasszal megnyílt Látogatóközpontban ökoturisztikai programok gazdag kínálatából válogathatnak az érdeklődők. Emellett konferenciaterem, oktatóterem, információs iroda és ajándékbolt, valamint a környék népi mesterségeiről képet nyújtó Kézműves Udvar várja a látogatókat. A Hortobágyi Pásztormúzeum új kiállítása a 19-20. század fordulójának pásztoréletébe nyújt betekintést élethű bábukkal kialakított élőképek, terepasztalok, vetítések, hanganyagok segítségével.

Az egykor halászati célokat szolgáló keskeny nyomtávú vasúti pálya rekonstrukciójával lehetővé vált, hogy a turisták a Halastavi Kisvasúton eljussanak a távolabbi, madárban gazdagabb tavakhoz. A kétszintes, 34 fő befogadására alkalmas Fecskeház Erdei Iskola európai uniós támogatással, a KIOP keretében elnyert 1 28,4 millió forintos támogatással valósult meg. Az új létesítmény elsősorban diákcsoportokat fogad, az épület az erdei iskolai időszakon kívül turistaházként funkcionál. Az épület mellett egy 20 fős kempinghelyet is kialakítottak.

Napi Turizmus


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu