x

Hamarosan kezdetét veszi a stuttgarti sörfesztivál

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Hamarosan kezdetét veszi a stuttgarti sörfesztivál

Feltöltve: 2009-09-09

A világ egyik legszebb sörfesztiválja, a Cannstatter Volksfest szeptember 25-én nyitja meg kapuit a festői Stuttgart városában.

align=left A Cannstatter Volksfest Németország második legnagyobb sörfesztiválja a müncheni Oktoberfest után. A fesztivált minden évben Baden-Württemberg tartomány főpolgármestere nyitja meg egy söröshordó megcsapolásával. A hatalmas, 5000 látogató befogadására képes sörsátrakban hagyományos népviseltbe öltözött zenészek és táncosok, helyi ételkülönlegességek és kiváló sörök gondoskodnak a fesztiváli hangulatról. A város középpontjában elhelyezett óriáskerék és vásári színes forgatag is a vendégek örömét.

A stuttgarti sörfesztivál, a Cannstatter Volksfest közel 200 éves hagyománynak örvend. Első alkalommal 1818-ban rendezték meg, amikor a hosszú évek óta tartó ínséges időszak végén Wilhelm király és Katharina királyné egy 24 méter magas, gyümölcsökkel feldíszített oszlopot adott át népének. A gyümölcs oszlopot a hagyomány szerint azóta is a fesztiválnak helyet adó tér közepén állítják fel.