x

Felmérés Ausztria kedvenc síterepeiről

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Felmérés Ausztria kedvenc síterepeiről

Feltöltve: 2008-01-29

A bécsi Marketagent.com közvélemény-kutató intézet az osztrák síelők mellett az országba érkező svájci és német síelők véleményét kérdezte meg az osztrák síterepekkel kapcsolatban.

Az alábbi eredménnyel és annak elfogadhatóságával kapcsolatban csak annyit érdemes megjegyezni, hogy ez is egy felmérés a sok közül.

Abban a megkérdezettek nagy része (80%) egyetértett, hogy a síelés egyre inkább a luxussportok kategóriájába tartozik. A síelők nagy része a haladó kategóriába sorolta sítudását, sőt 30 százalékuk kifejezetten a fekete pályákat kedveli.

A felmérés szerint a legkedveltebb síterep Serfaus-Fiss-Ladis (72,3%), utána sorrendben Nassfeld Hermagor (67,7%), Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental (65,6%) és Ski Arlberg - Lech, Zürs (64,3%).

A megkérdezettek háromnegyede nyilatkozott a legszebb adottságúnak tartott síterepekről is, itt a Gastein-völgy lett az első (76,4%), szorosan utána Kaprun/Kitzsteinhorn (74,3%) következett.

A családbarát síterepek versenyében Serfaus-Fiss-Ladis végzett az élen, de szintén jó pontszámokat kapott Turracher Höhe, Reiteralm/Fageralm és Bad Kleinkirchheim is. Arra a kérdésre, hogy melyik síterepen tartják legjobban karban a pályákat, a legtöbb szavazat Kaprun/Kitzsteinhorn gleccserére érkezett. Szorosan a nyomában a karintiai Nassfeld és Obertauern.

A felmérésben körülbelül 1500 síelőt kérdeztek meg.

sielok.hu