x

Európa visszavág Amerikának

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Európa visszavág Amerikának

Feltöltve: 2007-08-09

Az Európai Unió szigorúbban ellenőrzi mostantól az Egyesült Államokból érkezőket.

Tudni fogják, hogy az amerikai turista milyen célból jött és meddig marad. Az EU elégedetlen az amerikai szigorral, így várható volt, hogy bosszúja hamar lesújt.

Az Európai Bizottság döntése szerint mostantól az Európai Unió területére lépő amerikai állampolgárok is szigorúbb ellenőrzésnek lesznek kitéve belépéskor - tájékoztat a Financial Times. A beutazó tengerentúli turisták és üzletemberek úticélja, tartózkodásuk helye és hossza elektronikus nyilvántartásba kerül.

Az európai szigor válasz az amerikaira. Az USA ugyanis terrorellenes éllel megkeményítette magát, és így már nem olyan egyszerű belépni területére. A hatóságok legalább 48 órára előre tudják, hogy a turisták merre és mit művelnek országukban. Az egész EU számára tehát a fő tragédiát nem is az újonnan csatlakozott tagállamokra vonatkozó vízumkötelezettség okozza. George W. Bush elnök pénteken írta alá a törvényt az új antiterror-intézkedésekről, melyek a fejlett nyugat-európai szövetségeseket is fájdalmasan érintik. Az USA az ő polgáraikat is megfigyeli ezentúl beutazásuk után.

index