x

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Elköltöztetik a Budapesti Vidámparkot

Feltöltve: 2007-10-12

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes csütörtökön bemutatta a vidámpark új igazgatóját, Kőfalvi Tamást, akinek március közepéig kell kidolgoznia a park elköltöztetésére vonatkozó terveket - írja a Stop.hu.

Kőfalvi Tamás egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy a következő szezonra végrehajtson néhány elengedhetetlen fejlesztést, úgy, hogy közben megőrizzék a park évek óta tartó nyereségességét. Az új igazgatótól azt is várják, hogy kidolgozzon egy hosszú távú fejlesztési tervet arra, hogyan és hová lehetne elköltöztetni a parkot.

Mint azt a főpolgármester-helyettes kifejtette, régóta probléma, hogy a vidámpark kinőtte a rendelkezésére álló területet, és nincs hely további fejlesztésekre. A költözéssel ráadásul az állatkert helyigénye is megoldódna, mert visszaadnák a felszabaduló területet a szomszédos intézménynek. Néhány műemlék-játékot, mint például a körhintát, vagy a fa hullámvasutat meghagynák a vidámparkból, ezzel az állatkert profilja is némileg módosulna és egy családi szórakoztató parkká válna.