x

Dolgozóinak több mint a felét elküldi a Hunguest Hotels

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Dolgozóinak több mint a felét elküldi a Hunguest Hotels

Feltöltve: 2020-04-29

Csoportos létszámleépítésről döntött szállodáinak felújítása miatt a Hunguest Hotels Zrt., a májusban induló létszámcsökkentés a dolgozók több mint felét érinti.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels igazgatósága március 18-án döntött arról, hogy szünetelteti szállodáinak működését a koronavírus-járvány miatt, az eredeti tervek szerint decemberben kezdődő szállodafelújításokat pedig előrehozták. Mivel a munkálatok teljes zárás mellett akár két évig is eltarthatnak, az igazgatóság csoportos létszámleépítésről döntött, és erről tájékoztatta az érdekképviseleteket.

A Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát tulajdonló Opus Global Nyrt. közölte: elhelyezkedési tanácsadással és átképzési támogatással segítik az elküldött dolgozókat. A felújítások végeztével pedig a hotelekben ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik lehetőség közleményük szerint.

A tervek szerint a Hunguest Hotels szállodák többsége a továbbra is állományban maradó dolgozókkal a nyár közepén újra megnyithatja kapuit a vendégek előtt, a pontos dátumról azonban a járványhelyzettől függően később várható döntés.

Forrás: Portfolio.hu