x

Davos Klosters: hat síterep egy helyen

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Davos Klosters: hat síterep egy helyen

Feltöltve: 2012-02-15

Svájcban az egyszerű halandónak is jár az, ami máshol csak a hírességeket illeti meg. Davos Klostersben hat síterep, romantikus völgyeket átszelő, ingyen igénybe vehető, kiterjedt sífutó- és turistaútvonalak találhatók. A tél itt februárban és márciusban mutatja legszebb arcát.

A 320 kilométernyi sípálya megdobogtatja a síelők szívét.
A Parsenn-síterep magasabb pontjai elérik a 2800 métert is, ahol minden adott a kellemes tavaszi síeléshez. A sípályákon eltöltött délelőtt után jól esik a hegyi éttermek egyikének teraszán napozni és gyönyörködni a csodálatos kilátásban.

Síelés a pályákon kívül

Akik a hófödte vidék örömeit a sípályákon kívül szeretnék élvezni, és a kiépített pályákon kívül is próbára szeretnék tenni a tudásuk, azoknak Davos Klosters az egyik legkedveltebb úti célja.
Itt található Svájc egyik legnagyobb mélyhósíelő (freeride) síterepe, a Pischa. A pályák jelöltek és balesetbiztosak, azonban a mélyhósíelők legnagyobb örömére nincsenek kitaposva.

Davos Klostersben ingyenes lehetőség nyílik téli túrázásra és sífutásra is: a legszebbek közé tartozik a Sertig-, Dischma- és Flüela-völgy, valamint a Monbiel vidéke Klosters mellett.
Az álomszép táj, a jellegzetes wallisi települések és a napozóteraszok kellemes időtöltést biztosítanak mindenkinek.

Színes programok nem síelőknek

A davosi korcsolyagála megtekintése mindig nagy élmény, ahova február elején a világ minden tájáról érkeznek korcsolyabajnokok.

Svájc legrégibb lesiklóversenyét idén március 9. és 11. között, 78. alkalommal rendezik meg.
A versenypályát 1895-ben négy angol turista fedezte fel, akik síelés közben eltévedtek, és egy menedékházban átfagyoskodott, álmatlan éjszaka után ezen az úton jutottak vissza a falujukba.

A 2012. március 10-én a Jakobshorn lábánál, Bolgenben zajlik a Snow Jam, Európa legnagyobb „havas”, zenés szórakoztató rendezvénye, amelyen idén fellép Ice Cube, Sean Paul, Kool Savas és K.I.Z. Phenomden is.