x

Brazília kinyitotta kapuit a turisták előtt

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Brazília kinyitotta kapuit a turisták előtt

Feltöltve: 2020-10-01

Brazília már egy hónapja nyitva áll a világ bármely pontjáról érkező látogatók előtt karantén kötelezettség és teszt nélkül, a szokásos vízumszabályok betartásával.

A látogatóknak mindössze egy érvényes utasbiztosítással kell rendelkezniük, és máris bebocsájtást nyernek a Föld egyik legcsodálatosabb országába, és élvezhetik azokat a lenyűgöző helyeket, amelyekkel a természet nagylelkűen megajándékozta ezt a napfényes országot.

Az Ada Tours, az egyik helyi utazási iroda azt javasolja a turisták számára, hogy a látogatásukat kezdjék az Atlanti-óceán partján épült Rio de Janeiro felfedezésével, amely város legfőképp kúp alakú hegyeiről és hófehér homokos strandjairól híres.
Itt sétálhatunk a Copacabanán, felvonóval eljuthatunk a Cukorsüveg-hegy tetejére, ahonnan pazar kilátás nyílik a Guanabara-öbölre és a többi hegyre, fogaskerekűvel eljuthatunk a grandiózus Jézus szoborhoz a Corcovado hegyen vagy felfedezhetjük a trópusi Tijuca erdőt.

Rió látványosságai után kirándulást tehetünk az egyenlítőhöz, a világ legkiterjedtebb, egybefüggő őserdejében, az Amazonas esőerdőben, ahol a legtisztább a levegő az egész bolygón. Az Amazonas gazdag vadvilága és számos kaland várja az utazókat itt a dzsungelben, ahol teljes kényelemben és biztonságban élvezhetik a vendégek a vadon élő állatok és az egzotikus, trópusi természet látványát.

Brazíliában található a világ 5 legszebb strandja közül 2 (a Fernando de Noronha - sziget és az 5 Arraial de Cabo, Buzios közelében - mindössze 3 órányi autóútra Riótól).
Brazíliában zubog a fantasztikus látványt nyújtó Iguazu vízesés is, amely a legszélesebb vízesése a Földnek, és minden látogatót elkápráztat rettentő erejével.