x

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Alpesi nyár

Feltöltve: 2008-05-08

Salzburg tartomány régiói minden évben ajánlatok sokaságával várja a vendégeket, most az idei nyári szezonra készülnek.

Salzburg tartomány régiói (Gastein, a Großarl-völgy, Hochkönig, Tennengau, Lungau, Salzkammergut, a salzburgi tóvidék, a Magas-Tauern Nemzeti Park, Zell am See, Kaprun, a pinzgaui Saalach-völgy és Salzburg város) minden évben ajánlatok sokaságával várja a vendégeket, most az idei nyári szezonra készülnek.

Alpesi nyár, alpesi legelők

Sehol máshol nem találni annyi egymáshoz közel eső alpesi legelőt, mint Salzburg tartományban. Itt több mint 1800 legelőn gazdálkodnak a helyiek, 120 legelőn pedig hosszabb tartózkodásra is alkalmas, hamisítatlan alpesi vendégfogadót találunk. A vendégfogadók kizárólag mellékutakon, gyalogosan közelíthetőek meg, s a közelükből nem hiányoznak a legelésző házi állatok sem. A gazdák a régióra jellemző termékek előállításával foglalkoznak, és szigorúan betartják a higiéniai és ivóvízminőségi előírásokat.

A „Legelőről legelőre az encián nyomában“ mottó jegyében Pongau legszebb tájain 350 km hosszú túraútat jelöltek ki, amelynek mentén 120 legelő gazdája várja finom falatokkal a betérőket.

Nyári fociláz

2008 nagy sportszenzációja az UEFA EURO 2008 labdarúgó EB, amelynek három mérkőzése Salzburgban zajlik június 10-én, 14-én és 18-án. Három Európa-bajnok csapat, Görögország, Oroszország és Spanyolország válogatottja, valamint az 1992-es féldöntős svéd válogatott pályára lépése izgalmas meccseket, izzó hangulatot ígér a kis alpesi paradicsomban. A város az EB-re vetítővászonnal és változatos interaktív játékokkal készül.