x

A wellness európai térhódításai

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A wellness európai térhódításai

Feltöltve: 2007-07-17

A Falkensteiner Michaeler Tourism Group 2001 óta erősíti jelenlétét a közép-kelet-, és dél-európai térségben. Most egy mindennél átfogóbb terjeszkedésre készül, néhány éven belül számos új wellness szállodát nyit.

A csoport - amelynek tulajdonosai Otmar Michaeler és Erich Falkensteiner - számos új projektbe kezdett Kelet-, és Közép-Európában. A projektek egy részét közvetlenül a Falkensteiner Hotels & Resorts, míg másokat külső befektetők finanszíroznak, de üzemeltetésüket később minden esetben a csoport látja majd el. A projektek kivitelezését a Michaeler & Partner, az FMTG leányvállalata végzi. Szinte mindegyik ház kínál wellness szolgáltatásokat, amelyekben a Falkensteiner hotellánc kimagasló színvonalat képvisel.

Edel:weiss Residences Katschberg - alpesi luxus

Az osztrák Alpok között, Katschberg turista-útvonalai és a sípályák közvetlen közelében valósul meg az FMTG egyik beruházása, amely új színt hoz a divatos alpesi apartmanok világába. Ebben az esetben egy luxusapartman kényelme a hotelek nyújtotta szolgáltatásokkal egészül ki.A vendégek egyszerre élvezhetik a saját apartman adta függetlenséget, és a szomszédos Falkensteiner Hotel Cristallo szolgáltatásait, a wellness-részleget és a kiváló konyhát.

Iszapkúra Bad Leonfeldenben

Bad Leonfelden lápvidékét 1836 óta kiváló iszap- és Kneipp-kúra helyként tartják számon. Az osztrák város minden évszakban számos lehetőséget kínál a sport és az aktív pihenés szerelmeseinek. Ennek megfelelően pozícionálták a Bad Leonfeldenben megvalósuló szállodát is, így a ház a Vital & Aktiv, Meetings & Events, illetve Medical-Wellness szolgáltatásokra helyezi majd a hangsúlyt.

Ázsiai hangulatban

Ausztriában, Leoben városában nemrég indult az Asia SPA fürdőprojekt, amelynek létesítményeit a Ming dinasztia stílusában alakítják ki. Elkészül egy négy csillagos, 102 szobás hotel is, amely tovább szélesíti majd az egyetemi város szálláshely-kínálatát. Egy hatalmas, félköríves kínai kapu – a kínai partnerváros, Xuzhou ajándéka – varázsol távol-keleti hangulatot már rögtön a fürdő bejáratánál.

Nagyszabású tervek a horvát partoknál

A most épülő, hatalmas Punta Scala szálloda-komplexum is a legújabb trendeket követi. A nagyszabású projekt részeként a dalmát partok mentén szállodák, illetve olyan apartmanok és villák épülnek, amelyek meg is vásárolhatók. A 30 hektáros területen számos szabadidős-, sport- és szórakozási lehetőséget is kínálnak majd a vendégeknek.

Hotel Park Punaton

A horvát Adria partján épülő Hotel Park Punat az 50 éven felüli utazóközönséget célozza meg gyógyszolgáltatásaival. Krk szigetének mediterrán klímáját 2009 nyarától élvezhetik itt az ide érkező vendégek a gyógy-, balneo-, és fizikoterápiás, illetve szépségápolási szolgáltatásokkal együtt. Nyitás előreláthatólag 2009. június.

Pozsonyi projekt

Szlovákia fővárosa, Pozsony egyre népszerűbb a turisták körében, hiszen évről évre nő a látogatók és a vendégéjszakák száma. Ez köszönhető egyrészt az üzleti turizmus látványos fejlődésének, másrészt annak a nagy érdeklődésnek a Duna mellett fekvő városok iránt, amely az utazók részéről mutatkozik manapság. A projektet lendületes tervezés, formabontó építészeti és stílusos belsőépítészeti megoldások jellemzik. Nyitás előreláthatólag 2008. szeptember.

Kassa, kelet és nyugat találkozásánál

Kassa, 240 ezer fős lakosságával Szlovákia második legnagyobb városa. A város fontos szerepet játszik a kelet-nyugati irányú forgalom lebonyolításában, így például Olaszországot és Ausztriát Ukrajnával illetve Oroszországgal köti össze. A szálloda a „Business” és a „Design” hotel elemeit stílusosan eggyé olvasztva, magas szolgáltatásokkal várja majd vendégeit, és a ház megvalósulása mérföldkő jelentőségű lesz a térségben. Nyitás előreláthatólag 2009 októbere.

Fürdőfejlesztés Franzensbadban

A Csehország nyugati részén, a bajor és a szász határ közelében fekvő Franzensbadot termálfürdői tették híressé. Franzensbad, Karlsbaddal és Marienbaddal együtt alkotja a híres cseh fürdőháromszöget. Az itt feltörő melegvízű források száma és minősége egyedülállóvá teszik a várost az egész világon. A Franzenbad projekttel egy egész évben látogatható, termálvizes gyógyközpont valósul meg, amely szolgáltatásaival az 50 év feletti vendégeket célozza meg. Nyitás előreláthatólag 2009. szeptember.

Üzleti szálloda Szerbiában

A projekt a szerb főváros egyik legdinamikusabban fejlődő részén, Novi Belgradban valósul meg. A többfunkciós épület az utazók különféle igényeit egyszerre tudja majd kielégíteni. A házban helyet kap egy szálloda, wellness-részleg, több rendezvény-terem, számos iroda-helyiség illetve egy mélygarázs. Nyitás előreláthatólag 2009 vége.

Bukovel, az ukrán síparadicsom

A Bukovel projekt révén Ukrajna első, nem városi ötcsillagos szállodája nyitja meg kapuit. A Bukovelben jelenleg rendelkezésre álló infrastuktúrát tovább fejlesztik, a síterület szolgáltatásait színvonalasabbá és kényelmesebbé teszik. A szálloda az aktív pihenés és a fürdőzés szerelmesei számára jelent majd vonzerőt, akik valószínűleg Ukrajnából, vagy külföldről - Oroszországból, Moldáviából -, a szomszédos országokból érkeznek majd a legtöbben. Nyitás előreláthatólag 2008. december.

Álom az olasz Adrián

Jesolo Lidoba, az olasz Adria jellegzetes üdülőfalujába egy olyan szállodát álmodtak az építtetők, amilyen a régióban ma még nem található. Szabadidős, wellness- és SPA- szolgáltatások adják meg a négycsillagos ház karakterét, amely egész évben várja majd vendégeit. Nyitás előreláthatólag 2009. kora nyár.

Egy ízig-vérig városi hotel Milánóban

Milánóban egy jellegzetesen városi hotel készül el, amely elsősorban az üzleti utazók igényeit szolgálja ki: kiváló megközelíthetőség, kifogástalan szerviz és a legteljesebb kényelem jellemzik majd. Nyitás előreláthatólag 2009 vége.

Magyarországgal kapcsolatban is szövöget terveket a csoport, ám egyelőre nagy a titkolózás, hogy nálunk hol és milyen házat építetének.

„Valamennyi számadatunk gyorsan és egyenletesen növekszik. Az elkövetkezendő években ezért számos új projektet valósítunk meg. Bécs a Falkensteiner Michaeler Tourism Group további növekedése szempontjából fontos székhely” – értett egyet Erich Falkensteiner és Otmar Michaeler.