x

A vészhelyzetre való tekintettel Bécsben ingyenes a parkolás

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A vészhelyzetre való tekintettel Bécsben ingyenes a parkolás

Feltöltve: 2020-03-18

Hiszen a tömegközlekedés a fertőzés veszélye miatt jelenleg kerülendő, ezért a legtöbben autóval intézik teendőiket.

A biciklizés mellett az autózás szerepe is felértékelődött Bécsben az elmúlt hetekben. A városvezetés ezért március 17-től tízezer új parkolóhelyet bocsát a lakók rendelkezésére, ezzel párhuzamosan pedig a parkolózónákat is felfüggesztik.

A koronavírus elleni védekezés jegyében Bécs Város mindent megtesz a biztonságos közlekedés elősegítéséért. A tömegközlekedés a fertőzés veszélye miatt jelenleg kerülendő, ezért a legtöbben autóval intézik teendőiket. Ez azonban azt is jelenti, hogy megfelelő mennyiségű parkolóhelyre van szükség. A bécsi városvezetés is tudja ezt, ezért a mai naptól határozatlan időre ingyenessé tették a parkolást a városban. Nincs szükség sem parkolójegyre, sem regisztrációra a parkolóóráknál, vagy az applikációkon keresztül, viszont a mozgássérült parkolókban, vagy a rakódóterületeken továbbra sem szabad megállni.

Azokra is gondolt a város, akik hosszabb időre hagynák magukra járművüket. Michael Ludwig polgármester elmondta, szerdától tízezer darab kedvezményes parkolóhely lesz a mélygarázsokban is, amit napi öt euróért igénybe lehet venni, a hét végére pedig már remélhetőleg a harmincezret is eléri ez a szám.

Az ingyenes parkolóhelyekkel most azokon szeretnénk segíteni, akiknek továbbra is be kell járniuk a munkahelyükre – mondta Birgit Hebein alpolgármester és közlekedésügyi tanácsnok. „Ezek az emberek teszik lehetővé, hogy városunk továbbra is zökkenőmentesen működhessen, ezért nem szabad, hogy a parkolási díjazás hátrányosan érintse őket”.

Forrás: vg.hu