x

A vendéglősöket érzékenyebben érintené a füstmentes szigorítás

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A vendéglősöket érzékenyebben érintené a füstmentes szigorítás

Feltöltve: 2008-01-18

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a teljes tiltás szorgalmazását a jelenlegi gazdasági körülmények között korainak tartja.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a teljes tiltás szorgalmazását a jelenlegi gazdasági körülmények között korainak tartja, mivel – főként a vidéki, kisebb forgalmú vendéglátóhelyek számára – a potenciális vendégkör szűkítését eredményező intézkedés érzékeny üzleti veszteséget okozhat, ami a mostani, nehéz gazdasági környezetben sok helyen egyenesen a vállalkozások ellehetetlenüléséhez vezethet, miközben a dohányzást nem szünteti meg, csak térben máshová helyezi. Úgy véli: amennyiben mégis elkerülhetetlen a szigorítás, kívánatos lenne legalább az életbe léptetésének elhalasztását megfontolni.

Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség titkára bár személy szerint egyik oldalról nem örül a szigorításnak, mert főleg a zömében belföldi vendégkörrel, illetve nagy rendezvényforgalommal rendelkező szállodák számára okozhat átmeneti nehézségeket a további szigorítás, másrészről viszont tudomásul kell venni, hogy világtrendről van szó. A magyar szállodák külföldi vendégeinek zöme ráadásul azokból az országokból érkezik, ahol a dohányzás hasonló keretek közé van szorítva, őket a tilalom hazai kiszélesítése nem fogja választásukban befolyásolni.

Panoráma Bulletin