x

A legrosszabb konyha és a legjobb bulihely: London

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A legrosszabb konyha és a legjobb bulihely: London

Feltöltve: 2009-07-23

Állítólag Sommerset W. Maugham mondta: „Ha Angliában jól akarsz étkezni, akkor délben és este is reggelizz.” Úgy tűnik, ez még ma is igaz: hiába lakik itt a világ legjobb séfjei közül jónéhány, a londoni konyhát a világon a legrosszabbnak szavazták a világ legnagyobb és legnépszerűbb utazási portálja, a TripAdvisor olvasói. A kutatásnak van még pár érdekes következtetése.

align=left Míg az angol főváros elveszi az oda látogatók étvágyát, a kulturális látnivalókat és az ingyenes rendezvényeket látványosan habzsolhatják. A felmérésben részt vevő 2.376 európai utazó véleménye szerint ugyanis London az az európai város, ahol a legjobbak az ingyenes programok és a közparkok. Az egyik vélemény szerint: „Elég sokat utaztam, de az egész világon nem találtam olyan jó helyet, mint a londoni St. James Park.”

A szavazatok szerint Európa legtisztább városa: Koppenhága, a legkoszosabb pedig London, immár második éve. Az egyik TripAdvisor olvasó írja: „Amikor Londonban voltam, egy szemetest kerestem a Viktória pályaudvaron. Egyet se találtam, megkérdeztem egy biztonsági őrt, aki azt mondta, csak dobjam le a földre.”

align=left Az utazók a legdrágább városnak is Londont választották, a legkedvezőbb ár-érték arányt pedig Prága nyújtja szerintük. Építészeti szempontból Barcelona a legérdekesebb, Varsó pedig a legrondább. Az egyik vélemény szerint: „Hát építészetileg nem nagyon van ott mit nézni. A téren lévő kastély nem volt érdekes. Volt ott egy óriási, ronda épület, a Tudományos Minisztérium, ronda volt, de NAGY.”

Luke Fredberg, a TripAdvisor szóvivője megjegyezte: „Európa összes fővárosának van jó és rossz oldala. De egyetlen másik város sem kínálja egymástól olyan kis távolságra a kulturális programoknak és a látnivalóknak azt a bőségét, mint London. Igaz, hogy a legkoszosabb és a legdrágább város címet is megkapta, de jegyezzük meg azt is, hogy senkinek nem kell milliomosnak lennie ahhoz, hogy élni tudjon a város nyújtotta lehetőségekkel.”

A kutatás arra is rámutatott, hogy a britek 93 százaléka tervez az idén utazást Európán belül, ami magasabb arány, mint a spanyoloké (90 százalék) vagy a franciáké és az olaszoké (91-91 százalék). Ha azonban az utazási büdzsék kerülnek szóba, kiderül, hogy két britből több, mint egy az idén (57 százalék) kisebb büdzsétől gazdálkodik, mint tavaly. A franciáknál 30 százalék húzza szorosabbra a nadrágszíjat, az olaszoknál 38 százalék, a spanyoloknál pedig 48 százalék.

A leg…. európai városok:

Legjobb ingyenes programok: 1. London 2. Róma 3. Barcelona
A leginkább túlértékelt: 1. Párizs 2. London 3. Dublin
A leginkább alulértékelt: 1. Krakkó 2. Bruges 3. Edinburgh
A legbarátságosabb helyek: 1. Dublin 2. Amsterdam 3. Edinburgh
A legunalmasabb: 1. Brüsszel 2. Zürich 3. Dublin
A legjobb turista-útvonalak: 1. London 2. Párizs 3. Róma
A legromantikusabb: 1. Velence 2. Párizs 3. Róma
A legdrágább: 1. London 2. Párizs 3. Velence
A legjobb ár-érték arány: 1. Prága 2. Amszterdam 3. Isztambul
A legjobb éjszakai élet: 1. London 2. Amszterdam 3. Barcelona
A legtisztább: 1. Koppenhága 2. Zürich 3. Stockholm
A legkoszosabb: 1. London 2. Párizs 3. Athén
A legjobb konyha: 1. Párizs 2. London 3. Róma
A legrosszabb konyha: London 2. Moszkva 3. Varsó
A legszebb épületek: 1. Barcelona 2. Róma 3. London
A legrondább épületek: 1. Varsó 2. Berlin 3. Brüsszel
A legjobb közparkok: 1. London 2. Párizs 3. Barcelona
A legjobban öltözött emberek: 1. Párizs 2. Róma 3. Madrid
A legrosszabbul öltözött emberek: 1. London 2. Dublin 3. Moszkva

(www.traveldailynews.com)