x

A hétvégén indul a kolbászfesztivál

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A hétvégén indul a kolbászfesztivál

Feltöltve: 2007-10-03

Október 5-én kezdetét veszi az első Pálinka- és Kolbászfesztivál a Budai Várnegyed Savoya teraszán, ahol tizenöt pálinkafőzde és tíz kolbászkészítő mutatja be portékáit.

Gyönyörű helyszínt kapott az első Pálinka- és Kolbászfesztivál, amelyet október 5. és 7. között rendeznek meg a Budai Vár Savoya teraszán. A Magyar Pálinka Marketing Kht. a különleges programsorozattal a két hungarikum igazi értékére szeretné felhívni a figyelmet, az eseményen a legjobb pálinkafőzdék és a tíz legkülönlegesebb kolbászkészítő mutathatja be termékeit a magyar és külföldi látogatóknak.

Bár a gyártók körében az érdeklődés igencsak nagy volt, a hely már kevésbé, így csak tíz kolbászkészítő, illetve tizenöt pálinkafőzde nyert jogot arra, hogy felállítsa standját.

Az érdeklődők a magyar pálinkák és kolbászok több évszázados elkészítési hagyományába nyerhetnek bepillantást, esetleg sokat ígérő recepteket is beszerezhetnek. Kiderül még ezen kívül, hogy pontosan miből is készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphatunk, miként különböztethetjük meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket a hitvány "másolatoktól".

Deluxe.hu