x

Romantika a Balatonnál: izgalmas programok, nem csak Valentin-napra

Balaton legszebb régiói nem csak ezen az egy napon bizonyulnak jó választásnak egy kellemes randevúhoz. Kapcsolódjatok ki hazánk legszebb helyszínein!

Egész nyáron várják a vendégeket a hazai strandok

A szinte egész évben üzemelő fürdők mellett a vakáció kezdetére országszerte fokozatosan megnyitnak a strandok is.

Mesebeli francia sírégió, ahonnan a Mont-Blanc is jól látszik

Az idehaza kevésbé ismert Grand Massif Franciaország negyedik legnagyobb sírégiója a svájci határ közelében. Ahogy neve is utal rá, egy hatalmas sírégióról van szó, amelyet összesen öt különböző síterület összekapcsolásával hoztak létre a francia Alpokban.

A vizes kalandok ősszel sem érnek véget - irány Zalakaros!

Bár lassan búcsút intünk a nyárnak, továbbra is érdemes úti célként Zalakarost választani, hiszen a vizes élmények az ősz beköszöntével sem érnek véget, sőt dübörögnek a kalandok a csodaszép fürdővárosban.
1 2 3 4

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

 • Ízes tájak

 • Pálinka praktikák

  Pálinka praktikák

  A pálinka, igazi hungarikum. Mert égetett szesz mindenhol van a világon, de pálinka csak nálunk.

 • Szilvakórus a tulipános pohárban

  Szilvakórus a tulipános pohárban

  A feltúrt Károly körútról a Budapesti Pálinkafesztivál idén felköltözött a Budai várba, ugyanoda, ahol ősszel a Pálinka és Kolbász Fesztivál már megtalálta a helyét. Jobban is illik a történelmi háttér, a tágasabb tér, a csillagos égbolt a pálinkaünnephez, mint az a szűk kis tisztás a város közepén, a benzinködben-bűzben.

 • Pálinkázás Szabolcs-Szatmár-Beregben

  Pálinkázás Szabolcs-Szatmár-Beregben

  Magyarország tesztpálinkája – legyen békési vagy szatmári – máig a szilvapálinka. Vagyis – amiképp azt szemfüles kóstolómesterek az elmúlt években megfigyelték – a pálinkaházakban, a gazdag pálinkakínálattal rendelkező éttermekben, kocsmákban a kissé bizalmatlan (férfi)vendég többnyire kikér először is négy cent szilvapálinkát.

 • Ínycsiklandó karácsonyi fogások

  Ínycsiklandó karácsonyi fogások

  Karácsony az egyik legbensőségesebb ünnepünk, még a nem hívő embereket is megérinti karácsony szelleme. Ilyenkor különös, mással össze nem hasonlítható érzés költözik az otthonokba, az előkészületek izgalmából a gyermekek is kiveszik a részüket.

 • Karácsonyi finomságok, hagyományok és valami más...

  Karácsonyi finomságok, hagyományok és valami más...

  Amennyire szeretik a karácsonyt a háziasszonyok, annyira rettegnek is tőle: bevásárlás, sütés, főzés – alig marad idő élvezni az ünnepet.

 • Ízutazás hazai tájakon

  Ízutazás hazai tájakon

  Egyre gyakrabban találkozunk a hazai éttermek étlapjain „tájjellegű“ ételekkel, bizonyít-ván, hogy milyen hihetetlenül ízletes és változatos a magyar konyha.

 • A világ tíz legnagyobb gyorsétterme

  A világ tíz legnagyobb gyorsétterme

  Ki adja el a legtöbb hamburgert? Milyen a piri piri szendvics?

 • Balatoni finom falatok

  Balatoni finom falatok

  Bár a Balaton környéki szállodákban és éttermekben az étlap általában nemzetközi, illetve nagyjából megegyezik más hazai vendéglátóhelyek kínálatával, azért vannak üdítő kivételek is. Az alsóörsi Halásztanya vendéglőben például évente megrendezik a balatoni halászléfőző versenyt.

 • Ízutazás hazai tájakon

  Ízutazás hazai tájakon

  Egyre gyakrabban találkozunk a hazai éttermek étlapjain „tájjellegű“ ételekkel, bizonyít-ván, hogy milyen hihetetlenül ízletes és változatos a magyar konyha.

 • Hagyományos húsvéti ételek – másképpen

  Hagyományos húsvéti ételek – másképpen

  Reprezentatív felmérések szerint a karácsony után a húsvét az az ünnep, melynek szokásait – akár a keresztény hit, akár a hozzá kötődő néphagyományok alapján – a legjobban követjük mi magyarok is.

 • Különleges menü, nem csak karácsonyra

  Különleges menü, nem csak karácsonyra

  Sokan talán már unják a hagyományos halászlé - rántott hal - beigli triumvirátust, és valami mást szeretnének, ami még emlékezetesebbé teszi az ünnepet. Azok számára, akik mediterrán ízeket kedvelik, összeállítottunk egy ínycsiklandó, ünnepi menüsort.

 • 10 tipp az élvezetes szüreti borkóstolóhoz

  10 tipp az élvezetes szüreti borkóstolóhoz

  Közeleg a szüret időszaka, s ez még sokszor azokat is kirándulásra ösztönzi, akik egyébként nem rendszeres borfogyasztók. Minden borvidéken színes programok, mulatságok várják a látogatókat, és a pincék sora csábít az új termésből készült must, s a hordókban, palackok-ban rejlő régebbi évjáratok megkóstolására.

 • Pünkösdi kedvenc ételeim

  Pünkösdi kedvenc ételeim

  Pünkösd keresztény ünnep húsvét után hetedik vasárnap. Itthon több szokás is kötődik hozzá, még a kereszténység előtti időkből is. Visszavezethető a római floráliákra, amikor Flora istennőt, a virágok istennőjét köszöntötték.

 • A tenger ajándékai: ízletes, egészséges finomságok

  A tengerpari nyaralás kihagyhatatlan része, hogy megkóstoljuk a „tenger gyümölcseit“. Nem árt azonban odafigyelni néhány dologra annak is, aki egyébként kedveli ezeket a finomságokat, és annak is, aki először csemegézik belőlük.

 • Városlátogatás

 • Nizza, nem csak milliomosoknak

  Nizzában olcsón is lehet szállást találni, ne csak a Negresco-ra gondoljanak, és nagyon sok a szabadstrand is – íme az egyik érv Nizza mellett, amely elhangzott a Maison de la France és a Nizzai Idegenforgalmi Hivatal tegnapi prezentációján, amelyen a francia Riviéra fővárosának újdonságait mutatták be. A nizzai nyaralás mellett persze sok egyéb is szól.

 • Bécs rád vár

  Bécs minden évszakban, mindenkinek kínál valami olyan csemegét, amiért érdemes oda ellátogatni. Így szüret tájékán például, októberben és novemberben a bécsi bort ünneplő, nyereményjátékkal egybekötött esemény csábítja az érdeklődőket.

 • Korábbi cikkek

 • Mit tesznek az asztalra a szállodák karácsonykor?

  Mit tesznek az asztalra a szállodák karácsonykor?

  A szállodák karácsonykor még inkább kitesznek magukért, s valódi terülj-terülj asztalkámat varázsolnak elénk. Az ország különböző tájain körbenéztünk, mi szerepel a karácsonyi és a szilveszteri étlapon.