x

A húsvét egyéb csokiállatai

GasztroNomád kalandozásai, körberágjuk az országot.

Címlap » GasztoNomád kulináris beszámolói

A húsvét egyéb csokiállatai

A húsvéti állatságok piaca évről évre szélesebb. Kecskét és lovat ugyan nem találtam, de az összes többi haszonállat megtalálható az üzletek kínálatában (a malac kivételével, aki kizárólagos szerződést kötött az Újévvel). Belőlük válogattunk.

Apró Smarties pipi 22,5 g 119 Ft

Nem túl csirkeszerű a megjelenése, csak grafikájától egyértelműsödik a kategóriába sorolás. Alakja mikulás, de legalább vették Diósgyőrben a fáradtságot, hogy a csokitest mintázata csibeszerű legyen. Adatai megegyeznek Bociékkal, az üregben zörgő cukordrazsék módosítják az összetevőket. Nem ez a legattraktívabb csirke, de én szeretem a Smarties-t. 7 darabot találtam a csirke gyomrában, lenyelhetett volna többet is. A csokija mégsem bociízű, viszont finom.

Apró Smarties bárány 22,5 g 119 Ft

Muszáj volt megvenni, annak ellenére, hogy pont akkor és pont olyan lehet beülről, mint a pipi, mert ezt a rettentő ronda, tökorrú birkát csak viccből alkothatták, csodálom, hogy megvalósult. Persze érződik a tervezőn a kényszer, hogy mikulástestbe kell birkát szoborni, olyan is lett, nem egy szerelemgyerek. Ő is csak 7 drazsét nyelt le, de mit várunk egy csibeméretű báránytól.

Balaton kacsa, 70 g, 329 Ft

Ezt a véresen proli, erősen illuminált állapotot sejtető kacsát nem lehet otthagyni. Jól illeszkedik a húsvét népi-hagyományos részéhez, a lerészegedéshez. Erősen be van nyomva, bár még áll a lábán és fel van öltözve, mégis úszógumit visel. Tengerészcsíkos atlétatrikójának messzirő érzem izzadtságszagát, csillagjegye a köcsög. Ez persze csak a megformált személyiségtípusa, a Balatont imádjuk, mégha Nestlé is, de a miénk. Ropogós gabonapelyhet ígér a megnevezésben, kiváncsian harapom le úszósapkáját. A Smarties csokiba belekevert ropogós darabok nem egydelállóak, az ostyatermékek egyik népszerű képviselője – a KitKat – már évekkel ezelőtt csinált ropogós Mikulást, van neki ropogós nyula is, a Nestlé Balatonjának meg ropogós kacsája. Egyébként finom, és mindenképp egy jelenség. Gondolom, alakja majd decemberben visszaköszön télapóként, úszógumija lesz öreg jótevőnk pocakja.

Boci boci 100 g 429 Ft

… tarka, füle van, nincs farka. Elképesztően bárgyú az arca, bociszeme barna – nem is értem, legalább a haja lenne szőke a fején, de nem… Retardált arckifejezése miatt egy ovális táblát akasztottak a nyakába BOCI felirattal, csak azért, hogy bármikor megnézhesse, és tudja, hogy ő BOCI és nem NYÚL. Jó lenne, ha távoltartanák a bocinyúltól, különben komoly zavar támad az egyszerű rendszerében.
Amikor az állatokat válogattam, akik nem nyulak, csak a formára mentem, így most sikerült észrevennem, hogy ez is Nestlé termék, mint az összes többi… De legalább sokféle figurát tervezett abból az egy-két-féle csokiból, mi meg jól megvesszük, nem szépítem, én is. Mert jól mutatnak együtt egy kosárban. A Boci bocinak meglepő módon Boci íze van.

Nestlé bárány 60 g 319 Ft

Végre egy szép bárány, tud ez a Nestlé-tervező, ha nem szorítják keretek közé. Leporellós mesekönyvek romantikus barikája ez, masnis kiscsengővel a nyakában, tomporán hatpettyes, egykezű-kétlábú latexruhás katica bandukol. Bari keresztbetett kézzel várja, hogy leharapjam róla a katicát. Kicsomagolva nem volt meg a katica, de az arca aranyos, teste a jól megszokott, kellemes Smarties-csoki íz.

Apró tőkés réce 18 g 99 Ft

Ezt a figurát csak az alakja miatt választottam, hasnló állatot nem láttam az üzletek kínálatában. A behúzott nyakú kacsa igazán helyes darab, mi más lenne, mint Nestlé. Elég sokat költöttek a csomagolására, így akár az életszerűségre is figyelhettek volna, akkor az egyéb állatok között ő lenne a kedvencem. De így sem rossz. Nézzék el nekem, hogy a megszokott Nestlé összetevők elolvasása után nem kóstoltam meg, de mire minden állatok végére értem, elvesztettem lelkesedésem a Nestlé-ízű csokik iránt. Azt hiszem, pattogtatok egy kis kukoricát.

Se nem állat, se nem figura, a Nyuszó Zizi 50 g 89 Ft

Ezen nincs mit kommentálni. Zizi, aki most a Nyuszóval van kapcsolatban, gondolom Mikuláskor „Miki Zizi“ lesz a neve. Persze más, mint gyermekkorom klasszik zizije, sokkal színesebb és ragyásabb, de nekem ízlik, és szurkolok is az érdi Microse Kft.-nek, hogy maradjon sokáig életben, és készítsen magyar terméket.

Mindent összevetve, változatos, szép húsvéti fészket tudunk rittyenteni az édesipari gyártók kínálatából.Vannak, amiket csak dekorációnak érdemes vásárolni, míg másokat poénból, némelyeket fogyasztásra, egyeseket élvezetből. Gazdaságossági szempontok itt nem játszanak, hiszen minden üreges termék lényegesen drágább, mint azonos anyagból készült táblás megfelelőik. De nem is ezért szeretjük őket.
Kapcsolódó Tartalom