x

Taschner Borház

Sopron - I. Borpince

Nagyításhoz kattintson a képre!

Taschner Borház

A családi vállalkozás mögött egy több generációra visszavezethető poncichter család áll, ahol apáról fiúra szálló örökségként maradt fenn a szőlőtermesztés és a borkészítés tudománya. A város környékén és a Fertő tó partjára néző dombokon elszórtan található a kb. 11 hektáros kisbirtok, ahol Irsai Olivér, Sauvignon blanc, Pinot noir rosé, Kékfrankos, Zweigelt, Zweigelt barrique, Cabernet sauvignon és Zenit fajtákat termesztenek.

Hűsítő nyáreste a teraszon, világmegváltó baráti beszélgetések, üdítő rosé a borospohárban, mindent betöltő friss gyümölcsillat. Teljes harmónia. Erről az életérzésről a Pihenőkereszt közelében lévő Taschner borház sokat tudna mesélni.

Termőterületük 20,7 hektár. ide tartozik a Kogl dűlő, Frauen Händeln Dudles, Edles, Warme Infried, Gauer, Ranisch, Glaser, Lange Weidengrund, Preischler, Scheibel, Tiefenweg.

Borfajtáik: korai piros veltelini, Irsai Olivér, Zöld Olivér, Kékfrankos rosé, Zweigelt, Kékfrankos classic, Kékfrankos Weidengrund, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cuvée Fidelissima, Merlot. Specialitásuk: CharDonna habzóbor, Zöld Olivér, Irsai Olivér pezsgő, Chardonnay pezsgő.

A vendégek mielőtt elmerülnének a finomabbnál finomabb borok és pezsgők élvezetében, megtekinthetik a korszerű technológiával felszerelt pincét, ahol a gondos szőlőművelés által biztosított szőlőt a bor fajtájának, jellegének megfelelő hagyományos vagy reduktív módon dolgozzák fel, érlelik tovább. A világos, 64 fős borbemutató terem mellett, egyedülálló panoráma kényezteti a borház tágas erkélyéről a látogatókat, akik a hibátlan, magas élvezeti értékű borokból haza is vihetnek, amelyeket ízléses, egyedi palackokban kínálnak a Vinotéka részlegben.
étterem info
 • ÉTTEREM TÍPUSA:
  I. Borpince
 • TELEPÜLÉS
  Sopron
 • CÍM
  Balfi út 164.
 • TELEFON
  99 506-605, 99 506 603
 • E-MAIL
  mywines@taschnervin.hu
 • NYITVA TARTÁS
 • FÉRŐHELYEK
  64
Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu