2003-ban szüreteltünk először bio minősítésű szőlőt, ez az év biztosan emlékezetes marad nem csupán erről, hanem a mediterrán nyárról is, amely igen különleges minőséget adott. Nálunk nem volt aszály, az ültetvényt nem terheltük túl, a sivatagi szél nem ártott neki. Csodás cukorfokokat értünk el, többféle szüretet is lehoztunk ugyanazon táblákról. Ezeknek a borainknak köszönhetjük eddigi a legnagyobb sikereket a versenyeken.
Vendégeink - nem áltatom magam - először a tájba szeretnek és csak utána a borokba. Csak néhány percre ülnek le, azután egy órácskára, egy naplementényire; elhozzák a barátaikat, a szerelmüket - a kóstoló az estbe nyúlik és együtt látjuk ahogy felkel a hold. A borban benne van a vulkanikus talaj mineralitása, a fekvés melegsége, a helyi gyümölcsök és fűszerek ízei, az évszázadok során kialakult helyi élesztőflóra és mi is benne vagyunk a kezünk munkája, a metszéstől a palackig tartó döntések során át a tökéletességre törekedve.
Sokan örökre itt ragadnak, a föld nem ereszti őket: présházat vesznek, visszajárnak, barátokká válunk. Azok pedig, akik csak szeretnék mindezt megtenni, örömmel kapcsolódnak be újra és újra ugyanabba a folyamba: a munkák ismételt menetébe, a táj és a tágabb családunk változatlanságába.
A Szászi Birtok 20 ha, ökológiai művelésű területről dolgoz fel szőlőt a vulkanikus eredetű Szent György-hegy dűlőin. A fehér, rozé és vörös bioborok mellett alkoholmentes bio szőlőlevet, szőlőmag-olajat és –őrleményt is készít. A Szászi Birtok borai megvásárolhatók egész évben, a minden nap nyitva tartó Szent György-hegyi vinotékában. Borkóstoló programokat és borvacsorákat szervez kisebb-nagyobb csoportok részére, előre bejelentkezés alapján.
A Birtok központjában elhelyezkedő, egyedülálló panorámával rendelkező borterasz szezonálisan működő a la carte étterem és rendezvényhelyszín is egyben.
A téli időszakban, fűthető kóstolóhelység áll rendelkezésre a csoportok számára.