x

Prímás Pince

Esztergom - I. Borozó, I. Étterem

Nagyításhoz kattintson a képre!

Prímás Pince

A Prímás Pince néven ismert műemléki pincerendszert a főszékesegyház építésekor alakították ki az 1800-as évek közepén, hogy az Esztergomi érsekség területéről érkező borokat tárolják itt.

A Prímás Pince egyik kiemelt célja a magyar borkultúra hagyományainak terjesztése, a Kárpát medencében termelt borok hírnevének öregbítése. A pincerendszer a felújítást és az átalakítást követően a borászati ismeretterjesztés és a kulturált borfogyasztás természetes színtereként kínálkozik.

A 11 m-es belmagasságú Barkóczy alagútban a rakott téglás boltívek alatt, borpincét idéző hangulatban kerültek elhelyezésre a Kárpát-medencei borvidéket bemutató nagyméretű tablók. A bemutatott borok kóstolásával virtuális túrát tehetünk ezeken a tájakon.

Borkóstolásra az Enomatic boradagoló rendszer által, vagy a hagyományos, sommelier által tartott borbemutató során van lehetőség. Az Enomatic Magyarországon még kevéssé használatos boradagoló rendszer. A vendég tetszése szerinti összeggel feltöltött chipkártyát vásárol. Kiválasztja a bemutatott borokat, és a chipkártya segítségével a gép a poharába tölti. Az Enomatic rendszer biztosítja a bor szakmailag korrekt hőmérsékletét és minőségét.

A vendégek megkóstolhatják a magyarországi borvidékek válogatott kínálatát, a határokon túli, de Kárpát-medencén belüli híres borvidékek termékeit. A Prímási Borrend, a Vinum Primatis teljes szelekciója érdemel megkülönböztetett figyelmet. A borkóstolás történhet egyénileg, vagy csoportosan. Mindkét esetben a sommelier tanácsaival segíti a borok megismerését és a kívánt ízek és zamatok kiválasztását.

Gasztronómia

A déli étkezés az ide látogató vendégek részére élményt adó program is. A látvány-büfé nem csupán étkezést biztosít, hanem a Turisztikai és Borkulturális Központ egyik kiemelt programjának a szerves része. Az ételek, a kiszolgálás, a kiegészítések és időszakosan programok nyújtják az élményt. A büfé étel választéka harmonizál a Kárpát- medencei borokkal, így része lehet egy gasztronómiai programnak. A különböző tájjellegű konyhai stílusok harmonikus egysége biztosítja az állandó megújulást a konyhánk és személyzetünk számára. Az étterem galériája a’la carte étterem.

Társas rendezvények, gálaétkezések, esküvők lebonyolítása érdekében mind az étterem két szintje, mind a Boralagút berendezhető és 480 főig képes a megrendelés szerinti étkeztetés lebonyolítására.

Alapelvünk: ízletes ételek, dekoratív megjelenés, szakszerű szerviz, könnyedség és gyorsaság.

étterem info
 • ÉTTEREM TÍPUSA:
  I. Borozó, I. Étterem
 • TELEPÜLÉS
  Esztergom
 • CÍM
  Szent István tér 4.
 • TELEFON
  33 541-970,
 • HOMEPAGE
  www.primaspince.hu
 • NYITVA TARTÁS
Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu