x

szállás, Balatonlelle, , Pócz Pincészet

Pócz Pincészet

Balatonlelle - I. Borpince

Nagyításhoz kattintson a képre!

Pócz Pincészet

A Pócz Pincészetet 1991-ben alapították, de a család szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődése generációkra vezethető vissza.

A Balatonboglári borvidék a Balaton déli, Somogy megye északi dombos területeinek lejtőjén terül el Balatonkilititől Kéthelyig. A szőlőhegyek déli lejtői lankásak, míg az északi oldalon meredek löszfalakat találunk. Balatonboglár, Balatonlelle, Szőlősgyörök és Kéthely a legjelentősebb bortermelői központ a borvidéken.

A jó bor alapja a kiváló minőségű, érett, egészséges, korszerű technológiával feldolgozott szőlő. A Pócz Pincészetnél nagy gondot fordítanak a must tisztítására, irányított (hűtött) erjesztésére, mert csak így menthetők át a borba a szőlő íz és zamatanyagai.

1979-ben lett megalapítva a családi gazdaság. 1991-ben a hobbi borászkodást felváltotta a kereskedelmi borkészítés, saját termelésű szőlőből. Az új pincészet 2007-ben készült el. A szőlőfeldolgozó-, az erjesztő és a tárolópince szervesen kapcsolódik egymáshoz.

Termesztett szőlőfajtáik; Rizlingszilváni, Királyleányka, Zöldveltelini, Muscat Lunel (Sárga Muskotály), Chardonnay, Sauvignon Blanc, Kékoportó, Merlot. Az értékesítés palackos, és folyóbor formában történik vendéglők és nagykereskedők részére.
étterem info