x

Papok Borozója

Balatonszőlős - III. Borozó

Nagyításhoz kattintson a képre!

Papok Borozója

A Papok Borozója étterem Balatonszőlős és Tótvázsony között félúton helyezkedik el a Nagygella mellett a Kisgella oldalában, egyedi kilátással Tihanyra és a Balatonra. A finom ételek és a kiváló borok mellett nagyszerű kiszolgálás és vendégszerető házigazdák fogadják az idelátogatókat.

Megújult Papok Borozója!

Papok Borozója Étterem nyitva tartása: csütörtök-péntek-szombat-vasárnap 12-20h (májustól októberig minden nap)

Asztalfoglalás: 70/2508481

Belső tér
A Papok Borozója étterem Balatonszőlős és Tótvázsony között félúton helyezkedik el a Nagygella mellett a Kisgella oldalában, egyedi kilátással Tihanyra és a Balatonra. A Papp család generációk óta foglalkozik vendéglátással. A finom ételek és a kiváló borok mellett nagyszerű kiszolgálás és vendégszerető házigazdák fogadják az idelátogatókat. A konyhafőnök kiválóan ötvözi a családi recepteket nemzetközi tapasztalataival. Amit csak lehet, házilag készít, és ragaszkodik a kitűnő alapanyagokhoz.

A borozóhoz tartozik egy kisállat simogató kecskékkel, nyuszikkal, baromfival, valamint egy játszótér.

Miért papok, és miért éppen borozó?

Mindkét kérdésre fény derül, csak tarts velem, van mit mesélnem!

Papp Zsoltinak hívnak, 2019. március 15-én megnyitottuk a Papok Borozója kapuját Ernával. Sok-sok tervezés és megannyi előkészület kellett ahhoz, hogy ma büszkén mondhassam: Újra nyitottunk! A Papp család generációk óta foglalkozik vendéglátással. Volt köztük vendéglős, hentes és mészáros, de még kocsmáros is. Nem sok hiányzott, hogy annak idején megvalósuljon nagyszüleim álma, hogy egy kis panziót nyissanak, saját konyhával és hentes üzlettel. A történelem azonban közbe szólt, és a tervek néhány évtizedre háttérbe szorultak.

A 90-es években édesapám rátalált a Balaton-felvidék egyik gyöngyszemére, a dimbes-dombos Kisgella vidékére. A csodálatos panorámájú, toszkán hangulatot idéző domboldal egy különleges borospincét rejtett. A hely alkalmasnak bizonyult a tervek megvalósításához, így az építkezést követően bátyám megnyithatta első borozó-kisvendéglőjét. Kellett tehát néhány Papp, no meg egy borozó, így született a Papok Borozója.

Nagyszerű látni, ahogy az egész család hozzátett valami igazán egyedit a Papok Borozójához. A 2019-es évben pedig - mint a mesében - a legkisebb fiú indult útjára szerencsét próbálni. Ez lennék én.

Ha pedig már a hagyományoknál tartottam, nem volt kérdés, hogy milyen konyhát szeretnénk: az otthonom ízeit szeretném minden nap az asztalon látni. Ez persze nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagynánk a modern gasztronómia technológiáit és trendjeit, de a lényeget tekintve nem lehet kompromisszumot kötni. Az ételeink attól páratlanul ízletesek, hogy helyi alapanyagokból a saját kemencénkben készülnek.

Látogass el hozzánk Te is, várunk szeretettel!
helyszín
 • Balaton mellett
konyha jellege
 • Magyar
szolgáltatások az étteremben
 • Egyéb szolgáltatás:
  Kert/terasz
étterem info
 • ÉTTEREM TÍPUSA:
  III. Borozó
 • TELEPÜLÉS
  Balatonszőlős
 • CÍM
  Kisgella
 • TELEFON
  70 250-84-8,
 • FAX
  87 340-275
 • E-MAIL
  balaton@gastropapp.hu
 • HOMEPAGE
  www.gastropapp.hu
 • NYITVA TARTÁS
  05.01-10.15  H-V: 12:00-20:00
  10.16-05.01  H-V: 13:00-19:00
Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu