x

szállás, Köveskál, , Pálffy Borterasz

Pálffy Borterasz

Köveskál -

Nagyításhoz kattintson a képre!

Pálffy Borterasz

Az év minden napján várjuk Önöket, időjárási viszonyoktól függetlenül, hiszen borteraszunk kellemes fekvésének köszönhetően kora tavasztól későőszig fogadja a borrajongókat, de amennyiben az időjárás nem oly kegyes hozzánk fedett/fűtött kóstoló helyiségünk készen áll az Önök fogadására.

Szeretettel várjuk vendégeinket Borteraszunkra, vagy Kóstolóhelyiségünkbe.

Nagyobb csoportok (20 fő felett) előzetes bejelentkezés alapján tudnak időpontot foglalni.

Bejelentkezés:
e-mail: palffy.borterasz@gmail.com | Pálffy Attila: +36 30 7030508

Étel ajánlataink

Sajt tál több féle érlelt tehénsajtból

Disznóságok (vegyes hidegtál, kolbász, töpörtyű, májas, szalonna és szezonális helyi zöldségek)

Pince

Pincénkben csak egészséges, érett szőlőt dolgozunk fel. A fehér, neutrális szőlőfajtáknál egészfürtös préselést alkalmazunk, míg pl. az illatosabb Tramininél van egy 3-4 órás áztatás.

Préselés után egy éjszakás mustülepítés, majd a tiszta hideg must kerül hordóba, amihez semmiféle adalékanyag nem kerül. Elmondható hogy minden borunk spontán erjesztéses, tehát azok az élesztőgombák viszik véghez a must erjesztését, amik a szőlőinkben és a pincében megtalálható.

Alacsony hőmérsékleten, egy lassú hosszan elnyújtott erjesztés jellemző, akár 5 hónapig is.

Dűlős boraink 1 évig érlelődnek többször használt kis tölgyfahordóinkban (225l), finom seprőn tartva, többször felkeverve.

Dűlős vörösboraink szintén spontán erjesztésűek, a legtöbb tételünket kézzel csömöszöljük, míg pl. a Cabernet Sauvignon 2011-es borunkat körfejtéssel áztattuk. Az almasav bomlás is spontán megy végbe közvetlenül az erjedés után.

Dűlős vörösborainkat 18 hónapíg érleljük többször használt kis tölgyfahordóinkban (225l), majd utána kerülnek palackba derítés és szűrés nélkül.
helyszín
  • Balaton, Borvidéken
étterem info