Ebben a térségben tevékenykedett a Linczmayer dinasztia, akik sok helybélinek munkalehetőséget, megélhetést nyújtottak. E hagyományt folytatva 1985-ben indította útnak a vállalkozását a család mai leszármazottja. A Linczmayer Pince melegkonyha étteremmel, nádtetős kerthelyiséggel rendelkezik, melynek panorámája lenyűgöző látványt nyújt a Kerekedi öbölre.
A vendéglátók magyaros ételekkel, borkóstolóval, szalonnasütéssel, bográcsolással teszik emlékezetessé a náluk szórakozó, kikapcsolódni vágyó vendégek időtöltését. Főszezonban a pincehelyiség vinotéka jelleggel működik. Ősztől tavaszig gasztronómiai boresteket szerveznek borpincéjük bemutatásával, 50 férőhellyel. Szőlőültetvényük nagysága és minőségi palackos boraik hűen tükrözik a táj arculatát.
Működésük során a borászatra egyre nagyobb figyelmet fordítottak. Új fajtákat vezettek be a helyi piacon (sárgamuskotály és tihanyi merlot). Három alkalommal elnyertékl a "Csopak Borosgazdája" címet (1997, 2000, 2003). Díjynyertes boraikat gyakran elemzik a borvidék többi szakemberével, akikkel jó együttműködést alakítottak ki.
250 hl körüli bormennyiségük hűen tükrözi vállalkozásuk nagyságát. A 2000. évtől boraikat csak 2 l-es üvegekben, illetve palackokban árusítják. Boraik között megtalálható a Csopaki Olaszrizling, Csopaki Sárga Muskotály, Tihanyi Merlot, Zweigelt Cuvée, Sauvignon, Cabernet Sauvignon.