x

szállás, Balatonboglár, , Kislaki Bormanufaktúra

Kislaki Bormanufaktúra

Balatonboglár - I. Borpince

Nagyításhoz kattintson a képre!

Kislaki Bormanufaktúra

Szőlőskislakon, Balatonboglártól 5 km-re délre gazdálkodnak 12,4 hektáros szőlőterületen. A somogyi dombság védett lankáin természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keressik területeik, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát.

A Balatontól 5 km-re még érezhető a tó üdvözítő hatása, a védett belső dombokon zömében dél, dél-nyugati, nyugati és keleti tájolású területek ideális, egyedi mikroklímát teremtenek a gazdagon gyümölcsös, telt, harmonikus borok termeléséhez.

Szőlőterületek, dűlők:

Szőlőskislakon:

•Lakitető: 1,1 hektár, 3 000 tő Cabernet Franc, 2 000 tő
•Vitéz: 1,5 hektár, 3 600 tő Chardonnay (40 éves ültetvény)
•Matacs: 1 hektár, 2 200 tő Chardonnay (2009 tavaszi telepítés), 2 200 tő Sauvignon Blanc
•Magyal: 0,6 hektár, 1 600 tő Királyleányka
•Bánomhegy: 0,8 hektár – telepítésre vár, 0,4 hektár, 1 700 tő Kékfrankos
•Jánoshegy: 0,4 hektár, 1 600 tő Rajnai Rizling, 2,3 hektár, 7 200 tő Merlot, 0,9 hektár, 4 500 tő Kékfrankos, 0,4 hektár, 1 000 tő Chardonnay, 0,4 hektár – telepítésre vár
•Púpos: 0,3 hektár, 800 tő Cabernet Sauvignon
•Landord: 0,7 hektár, 3 500 tő Cabernet Franc, 0,6 hektár, 3 000 tő Pinot Noir

Szőlősgyörökben:

•Rekesz: 0,5 hektár – telepítésre vár
•Dávid: 0,4 hektár, 1 000 tő Sauvignon Blanc

Jellemző talajok:

Erdei talaj (pl. Lakitető)
Homok, homokos lösz (pl. Vitéz)
Vastartalmú agyag (pl. Dávid)
Magas mésztartalmú vályog (pl. Jánoshegy)

Nagy szeretettel várják a boraik és borászatuk iránt érdeklődő borbarátokat szőlőskislaki parasztházukban és annak udvarán, a Kislaki Borkertben, amely leginkább a Ausztirából ismert Heurigerek hangulatát idézi.

Nyáron: június 1. és augusztus 31. között pénteki és szombati napokon 17-21 óráig, ettől eltérő időpontokban bejelentkezés alapján.

Kínálat:

Borok, friss levegő, nyugalom

Szezonális szörpök

Kislaki Szíjj szikvíz

Ételek – helyi, régiós finomságok, napi ajánlatok:

» Friss kenyér
» Házi dió- és tökmagolaj
» Barátaink szarvasgombás termékei
» Házi sajtok
» Füstölt húsok: szalámik, sonkák, kolbászok vad és mangalica húsokból
» Szabad tűzön, bográcsban készült meleg ételek – lecsó, halászlé
» Házi pástétomok halból, juhtúróból, túróból, stb.
» Zöldségek, gyümölcsök
étterem info
  • ÉTTEREM TÍPUSA:
    I. Borpince
  • TELEPÜLÉS
    Balatonboglár
  • CÍM
    Fő u. 44.
  • TELEFON
    30 304 3088,
  • FAX
    85 450 260
  • E-MAIL
    geza@legligeza.hu
  • HOMEPAGE
    www.legligeza.hu
  • NYITVA TARTÁS
  • FÉRŐHELYEK
    40