x

Ferenc Pince Csárda

Tihany -

Nagyításhoz kattintson a képre!

Ferenc Pince Csárda

Amint elhagyjuk Tihany falu nyüzsgő turista forgatagát és elindulunk (Déli irányba) a komp felé, úgy félúton megpillantjuk a Ferenc Pince Csárda "Cégtábláját", amely a Cserhegyen álló csárdába hívogat minket.

Szinte pár perc alatt egy más világba csöppen az idelátogató, hisz nyüzsgésnek semmi nyoma, inkább a természet nyugtató hatása.
Madarak éneke, lenge szellő ami a virágok illatát hozza és a lenyűgöző Balaton látványa fogad minket.
.
Ősi családjuk öröksége ez a hely, melyet ők, az utódok a ma látható szintre fejlesztettek. Sok-sok év kitartó munkájának a gyümölcse, ami a vendéget fogadja. Családjuk régi bortermelő, vendéglátós dinasztia Tihanyban.

A hagyományokat tovább örökítve 1986-ban nyílt meg a Ferenc Pince az 1680-ban épült családi pincében. Majd az idők előrehaladtával egyre bővült ételválasztékuk, szolgáltatásaik köre gyarapodott, így érve el a ma látható szintet. Pincészetük 100 fő befogadására képes, ahol a borkóstolás élvezete mellé bortájékoztatással is szolgálnak kedves vendégeik részére. A magyar konyha jellegzetes ételeivel valamint a helyi hal specialitások kínálatával illetve a félszigeten és vonzáskörzetében termett zamatos saját boraikkal várják az idelátogató vendégeket, esténként pedig harmonikaszó mellett szórakozhat, mulathat kedvére.
.
Mindehhez még fokozásképpen a lelkünk is "jóllakik" azzal a látvánnyal, ami a panoráma teraszról tárul elénk, a gasztronómiai élvezetek közepette. Egyénileg idelátogató vendégeik mellett vállalják csoportok fogadását, valamint rendezvények lebonyolítását minden igényt kielégítő módon.

étterem info