x

szállás, Szentantalfa, , Cse-Ki-Bor Pince

Cse-Ki-Bor Pince

Szentantalfa -

Nagyításhoz kattintson a képre!

Cse-Ki-Bor Pince

A Cse-Ki-Bor Pince1998 óta működő vállalkozás, apáik, nagyapáik azonban már jóval ezelőtt foglalkoztak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Családjuk a Nivegy-völgyben 15 hektáros területen termel, főként Olaszrizling szőlőt, de változatos kínálatukban szerepel Rajnai rizling, Ottonel muskotály, Tramini, Juhfark, és Kékfrankos is. Jővőre fordulnak termőre friss telepítéseik, majdnem 3 hektáron. Ezeken Traminit, Szürkebarátot, Merlot, Cabernet szüretelhetnek majd.

Kezdetben kizárólag családjuk által megtermelt borokat, majd, ahogyan cégük fejlődésnek indult, a környékbeli gazdáktól felvásárolt szőlőbort is értékesítik. Termékeik széles skálájával képesek kiszolgálni a legkülönfélébb igényeket a folyóbortól az egyedi címkés palackozott borig, a borozótól a színvonalas étteremig.

Rendszeresen megjelennek különféle rendezvényeken, például Balaton-parti borfesztiválokon, kulturális rendezvényeken, ünnepélyeken, és autóversenyeken. Természetesen nem csak a termőhelytől távol fogyaszthatja borukat, a Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület tagjaként szervezett formában fogadják pincéhez látogató vendégeiket. Itt, helyben megismerkedhetnek a fáradságos munka minden mozzanatával, és a fenséges eredmény élvezetével.

A Zánka-Nivegy-völgyi Borút minősített állomásaként egyszerre 30 fő számára nyújtanak borkóstolási lehetőséget, előzetes bejelentkezés alapján. Baráti összejövetelek, céges rendezvények, kirándulások jó hangulatú, ételfogyasztással kiegészített lebonyolítását is vállalják.
étterem info