x

Szállodacápa: Relax és karibi hangulat Hajdúszoboszlón - Dombóvári István

Dombóvári István szállodacápa

Szállodacápa: Relax és karibi hangulat Hajdúszoboszlón - Dombóvári István

A Hotel Silver Hajdúszoboszló hangulatos szállodasétányán található, néhány percre az aquaparktól.

Én szinte mindenhova vonattal megyek, ha tehetem, mert egy pici dobozban ülve, egy lezárt oldalú autópályán monoton utazni nem igazán az én világom, és nincs is benne semmi kihívás. A hajdúszoboszlói vasútállomás előtt egy nagyon kedves taxis felajánlotta, hogy 800 forintért bármit megtesz. Ígéretesen hangzott az ajánlat, de mi csak annyit kértünk, hogy vigyen el minket a Hotel Silverbe. Így is lett!

Csakúgyáltalában:

A szálló két épülete két tematika köré épül: egyikben a karibi érzés tombol, a másikban a nyugi és a relax- fíling. Mindkettőt kipróbáltam, és nehezen tudtam dönteni. A wellness részleg nagyon rendben van, csak a kültéri medencék levégtelenített zenéi idegesítenek fel egy kicsit, de ilyenkor le kell menni a relax részbe és máris minden oké.

A szobákat, amelyek nagyon hangulatosak és kényelmesek, vidám, egymással harmonizáló színekkel rendezték be. A minibár hűtője a szokásosnál nagyobb, ezért jó hír a kisköltségvetésű kirándulóknak, hogy keresztben éppen befér egy 2 literes gazdaságos ásványvíz. Állítólag, mert természetesen én sosem próbálnék meg ilyesmit (legalábbis nem ásványvízzel).

Mértéktelen reggelizésre nincs esély, ugyanis ahogy belépünk az -egyébként pazar és kifogástalan - étterembe, rögtön felcsendül empéháromban a szálloda himnusza, amelyet mindannyiunk örömére szintén végtelenítettek. A vajas pirítós kenése alatt még együtt dúdoltuk a vidám hangú sráccal, miszerint: „hozzád visszahúz a szívem, csak azt súgja: Hotel Silver”, de a huszonnyolcadik körben visszaköszönő kínrímektől már megremegett a kezemben a müzliskanál.

Ha jó az idő, mindenképpen érdemes kimenni a sétányra, mert az embertömeg ekkor kezd hömpölyögni. Utcazenészek, freestylerek és klasszikus vurstli színesíti Szoboszló legszebb utcáját.


Tuti-súgó:

Nagyon nagy a medence-bár, ahol a bárszék ülőkéje éppen egybeesik a vízszinttel, úgyhogy ha véletlen leszédülsz a finom koktéloktól, még jól is jársz. Ami szintén tuti, az a superior szobákban található jakuzzi, amivel még introvertált embertársaink is élvezhetik a wellness élményét, anélkül, hogy akár csak egy lépésre is elhagynák szobájuk megnyugvást jelentő falait.

  • Bemutatkozás


   Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

   Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

   Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

   A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

   Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.