x

Szállodacápa: Balaton és forró gőz - Dombóvári István

Dombóvári István szállodacápa

Szállodacápa: Balaton és forró gőz - Dombóvári István

A Balaton azért mégiscsak a Balaton, még akkor is ha nincs valami hűdejó idő. A Hotel Silver Resort a szállodasétány ékköve, a bungalószerű külső alig sejteti, hogy bizony egy profi wellness orientált szállodába érkeztünk.

Az ablakból kinézve meghökkentő, hogy a Balaton konkrétan az ablakunk alatt hullámzik. Az étterem hangulatos, a svédasztal bőséges és minden igényt kielégítő. A wellness részleg kényeztető, egyetlen hátránya, hogy a medencékben az összes fúvóka egyszerre működik, így nincs esély „rapid körutazásra” a medencék között, sokat kell várni üresben. De addig ott a forrógőz! A kinti medencébe a Balatonból átigazolt néhány vadkacsa is, pedig láttam, hogy nem is vettek belépőt. Kicsit vadak voltak ugyan, de nem voltunk közvetlen veszélyben, hiszen hideg volt a víz.

Az ebéd a parton esik jól igazán! Jó időben a kis műanyag asztalok Velencét idézik, de az éttermek forintot is elfogadnak. A vacsora mellé egy nagyon kedves, idősödő pincér avat be minket privát költészete birodalmába. Külön kérés nélkül el is szavalja nekünk repertoárja gyöngyszemeit, amelyek a finom balatoni borok társaságában egészen komplex kultur-kulináris élménnyé válnak.

Füredről egy ugrás a kihagyhatatlan Tihany, egészen pontosan 7 kilométer. A szállodában kerékpárt is bérelhetünk, de helyi buszokkal is mehetünk, a maximálisan lusták pedig autóval is egyszerűen megközelíthetik. Az apátság tövéből csodálatos kilátás nyílik a Balaton északi partjára, sőt a sasszeműek még a Silver Resortot is könnyedén kiszúrják a nem is olyan messze távolban.

Tuti-súgó:

Végre valaki szakított a hagyományokkal, és a folyosó nem egyenes hanem köríves. Nagyon érdekes, hogy nem látod mi jön, ahogy fordulsz. Az igazi extra pedig az, hogy újabb formabontás gyanánt a finn szaunát kiemelték a komplexumból, és közvetlen a Balaton partján helyezték el, így szétizzadás közben is lazán gyönyörködhetünk a magyar tengerben, és itt a merülőmedence problémája is önmagát oldja meg.

  • Bemutatkozás


   Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

   Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

   Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

   A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

   Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.