x

Dézsa vü, avagy wellness Kossuth városában

Dombóvári István szállodacápa

Dézsa vü, avagy wellness Kossuth városában

Az óriás jakuzzit nem a fürdőszobában, hanem a szobában helyezték el. Még sosem tapasztaltam ilyet, és rögtön a végére is kellett járnom bizonyos dolgoknak…

Csakúgyáltalában

Szállodacápaként folyamatosan keresem a kiváló helyeket és a kedvező ajánlatokat. Én is, ahogyan mindenki más, a legeslegjobb helyeken szeretem eltölteni a hosszú hétvégéket. Ezúttal a választásom a festői nevű, ceglédi Best Western Hotel Aquarellre esett.

A komplexum, néhány éve gyakorlatilag a semmiből emelkedett ki a város szélén. Mivel nem felújított szállodáról van szó, ezért mindent már alapból úgy terveztek, hogy modern, korszerű és esztétikus legyen. A színek, a formák már az épületen kívül nagy hatással vannak rám.

A recepción kedves, fiatalos személyzet fogad. Az üvegfalú lift és a kártyával nyíló ajtó már alap, de azért értek bőven kellemes meglepetések. A szoba, akarom mondani jakuzzis apartman, amit kaptunk, hatalmas volt, az erkély akkora, hogy jó időben akár ott is ellakhatna még pár ember. A hálószoba szeparált, a világ legkényelmesebb ágyával, amelybe valaha szerencsém volt feküdni. A fürdőszoba 21. századi, tágas, kényelmes, gyönyörű, olyan profi, hogy még egy egész napos wellness lubickolás után is határozottan kedve van az embernek megfürödni.

A lapos tévé az asztalon volt elhelyezve, nem fix, hanem elforgatható verzióban. Hamar rájöttem ennek a miértjére. Az óriás jakuzzit nem a fürdőszobában, hanem a szobában helyezték el. Még sosem tapasztaltam ilyet, és rögtön a végére is kellett járnom bizonyos dolgoknak…

Hát igen. Minden úgy volt, ahogy elképzeltem, sőt, talán még annál is sokkal jobban. Nincs is annál kellemesebb, mint amikor az ember egy forró, hidromasszázskádban elnyújtózva nézi a kedvenc filmjeit, közben a kezében jéghideg pezsgővel hűti a forró buborékokat. Ez az olyan dolgok közé tartozik, amelyeket egy embernek mindenképpen meg kell tapasztalnia élete során, legalább egyszer. Szerencsére ma már ez korántsem számít elérhetetlennek, gyakorlatilag néhány karton cigaretta ára. A különbség össze sem hasonlítható.

A wellness részlegre sem lehet egyetlen kritikus cápaszavam sem. Kismedence, nagymedence, pezsgőfürdő és külön termálmedence kényezteti az elnyűtt testrészeket. Gőzfürdőből és szaunából is megtaláljuk a rendes kínálatot.

A szálloda étterme a négy csillagnak megfelelően fest: fehér abroszos asztalok, macskaléptű pincérek és pincérlányok. Reggel az evidenciákon kívül, egy csomó finomság várt minket, vacsorakor pedig a késői óra ellenére sem lett volna jó döntés elutasítani sem a fantasztikus illatú gulyáslevest, sem a gőzölgő Jókai bablevest. Nem is utasítottam el. Ugyanezt kell elmondanom az étterem édesség felhozataláról is, amelyet ember legyen a talpán, aki nem akarja végigkóstolni. Jelentem, egy kicsit én is meginogtam… Másnap a szálloda remekül felszerelt edzőtermében futásra ítéltem magam az esti bűnözés miatt, de megérte!

Tuti súgó

Ebben a rovatban mindig valami olyanra hívom fel a figyelmet, amelyet eddig csakis az adott szállodában tapasztaltam. Itt nem kell feltétlenül mindig nagy dolgokra gondolni. Ezúttal a szaunás merülő medence mellett valami mást is találtam, ami talán még alkalmasabbnak bizonyult a delikvens azonnali, intenzív lehűtésére. Ez pedig nem volt más, mint egy fejünk fölé szerelt dézsa, amelyet a rajta lévő madzag meghúzásával lehet aktiválni, és máris az ember fejére borul egy dézsa jeges víz. Az edény gyakorlatilag azonnal utántöltődik, úgyhogy szinte mindenki, engem is beleértve, azonnal sorba állt repetáért.

Ki gondolta volna, hogy egy dézsa jéghideg víz az ember nyakába ilyen isteni is tud lenni! Pedig tud, nyugodtan elhihetitek nekem!
Kapcsolódó Tartalom
  • Bemutatkozás


   Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

   Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

   Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

   A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

   Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.