x

Magyar bor testközelből

Sokan még mindig tanácstalanul állnak a szupermarketek, élelmiszerüzletek polcai előtt, töprengve, melyik magyar bort is emeljék le a onnan. Többnyire végül az ár alapján választanak, és bizony sokszor csalódnak.

Újra nyitva a badacsonyi Hableány

Átadták a badacsonytomaji Hableány borászati központot, amely 1 milliárd forintból újult meg 2300 négyzetméteren.

5+1 érdekesség a borospincék világából

A kiváló minőségű hazai borok hosszú utat tesznek meg a szüreteléstől az asztalig.

Olaszrizling: a Balaton Bora

A Sofitel Budapest szállodában 63 borászat részvételével rendeztek olaszrizling-kóstolót Az olaszrizling a Kárpát-medence egyik legjellemzőbb borszőlő fajtája, amelyet Franciaországból hoztak be hazánkba a XIX. században a filoxéravész után.
1 2 3 4
hirdetés
hirdetés
  • Szekszárdi borvidék

    Szekszárdi borvidék

    Valószínűleg a Vitis sylvestris természetes előfordulásáról már az ősember is fogyasztott termést. A kelták szőlőtermesztése csak valószínűsíthető, de a rómaiaké bizonyítható. Akkoriban a Szekszárd város helyén lévő római települést Alisca-ának hívták. Találtak egy márvány szarkofágot, amin mitológiai jelenetek és egy szőlőtő is látható. Feltételezik, hogy a szőlőtelepítő Probus császár vörösborszőlő-fajtákat is termesztett itt.   tovább 

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu