x

Űrhajós élményvonat

Élményvonat indult a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra. A Farkas Bertalan nevét viselő szerelvény augusztus 7-én gördült ki a Nyugati Pályaudvarról a MÁV Nosztalgia kft. és a Közlekedési Múzeum jóvoltából.

Bár az utazás célja a kecskeméti légiparádé megtekintése volt, egyúttal apropóul szolgált, hogy a szerelvényen megemlékezzenek a hazai űrhajózás 30. évfordulójáról is.
A nosztalgiavonaton első magyar űrhajósunk, Farkas Bertalan tartott érdekes előadást, melyet nemcsak a felnőttek, hanem a nagyobbacska gyerekek is érdeklődéssel hallgattak. A másfél órás út alatt a Közlekedési Múzeum űrhajós kiállításának darabjait is megtekinthette az utazóközönség.
Különleges kiállítási darab volt a legendás, Pille névre hallgató magyar fejlesztésű űrhajós sugárzásmérő műszer.

Szendrey András, a MÁV Nosztalgia kft ügyvezetőjének tájékoztatása szerint 2010-es terveik között több fesztivál- és élményvonat indítása szerepelt, ezek között kiemelt jelentőséggel bírt a kecskeméti mozgó múzeum.

A vonatút során a résztvevők tájékozódhattak a repülőnap és repülőkiállítás programjairól, a rendezők színvonalas szórakozási lehetőségeket biztosítottak kicsiknek és nagyoknak.
Az út apró szépséghibája volt, hogy a sajtó szerelvényen utazó képviselőit a Repülőnap szervezői nem engedték be a rendezvényre.

A Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap Európa öt legnagyobb repülő bemutatóinak egyike, amelyen több mint 20 nemzet vesz részt. A hazai és külföldi katonai repülő produkciók mellett a hazai és külföldi polgári repülőbemutatókat is tartottak.
  • 

Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu