x

Újra beindul a Nagy Sportágválasztó

Újra beindul a Nagy Sportágválasztó

A 2007 szeptemberében apró rendezvényként induló Nagy Sportágválasztó mára országos méretű mozgalommá nőtte ki magát. Az ingyenes rendezvényen a gyerekek és felnőttek még közelebb kerülhetnek az egészséges életvitel egyik legfontosabb eleméhez, a sporthoz.

A Merkapt Maraton Team SE által 2007 szeptemberében útjára indított Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvény elsődleges célja, hogy évről-évre több embernek kedvet csináljon az egészséges testmozgáshoz, valamint az, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez, erőnlétéhez.
A fizikai felkészültség helyes megválasztása nagyobb sikerélményt nyújt, hozzájárul ahhoz, hogy művelői hosszú távon gyakorolják a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlását és tömegbázisát.

A sportágválasztó fontos célkitűzése, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem maguk is aktív részesei legyenek az eseményeknek. Vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.  „Ízleljék meg” a sportot.
A Nagy Sportágválasztó tehát nem egy kirakatrendezvény, hanem egy olyan non-profit, civil kezdeményezés, mely a gyakorlatban tud hozzájárulni ahhoz, hogy minél többek életének természetes részévé váljon a mozgás, a sport.

Budapesten idén májusban és szeptemberben is egymásra találhatnak a sportot „kínálók” és a sportot „kívánók”. A rendezvényre a belépés továbbra is ingyenes.

2010-ben így Budapest mellett mintegy 15 vidéki városban is megjelenik a Nagy Sportágválasztó rendezvény.
Szeged, Békés, Dunaújváros, Kecskemét, Hódmezővásárhely, Pécs, Nyíregyháza, Debrecen, Paks, Szekszárd, Orosháza, Szombathely és Tatabánya mellett tárgyalások folynak még Zalaegerszeg és Békéscsaba városával, 2011-ben pedig előreláthatólag Győr és Szolnok is kapcsolódik a rendezvényhez. A Nagy Sportágválasztó új logójának érdekessége, hogy Jankovics Marcell, rajzfilmrendező, grafikus, kultúrtörténész, író tervei alapján készült.