x

Szállodák, ahol biztosan bérelhetünk kerékpárt

Szállodák, ahol biztosan bérelhetünk kerékpárt

Amikor a városi közlekedésben hódit a kerékpár, egyre többen kerekeznek a munkahelyükre, sőt a bevásárlást is így intézik, mi sem természetesebb, mint, hogy szabadságukra is magukkal viszik. De ha nincs rá lehetőség, akkor a szállodától kérnek kölcsön. Van, ahol biztosan megtehetik.

Wellness Hotel Katalin

A gyenesdiási szállodát a balatoni bringakörúttól csak alig 100 méterre választja el, éppen ezért ideális kiindulópontja a balatoni bringásoknak.
Külön túrákat nem szerveznek, azt szeretnék, hogy ki-ki saját maga fedezze fel a természet szépségeit, viszont a vállalkozó kedvűeket igen jól felszerelt bicikli parkkal várják: összesen 50 kerékpár közül választhatnak a betérő turisták, a 16"-s gyermekkerékpártól 28"-s trekking bike-ig. Emellett kérhető biztonsági gyermekülés, de két gyermekutánfutó is a bringapark része, amelybe két 20 kilósnál kisebb gyermek ültethető. A bicikli és a gyerekutánfutó kölcsönzési díja 3 órára 900 forint, 1 napra 1500, 3 naptól 1350, 5 naptól 1200, s 10 naptól már 1000 forint naponta. Gyerekülés napi 400 forintért bérelhető.

Orchidea Hotel Lipót

A szálloda megnyitása óta foglalkozik kerékpárkölcsönzéssel. Lehet kerékpárt bérelni félnapra 1500 forintért, vagy egész napra 2000 forintért. Női és férfi mountain bike kerékpárok közül választhatnak a vendégek, de van egy kétszemélyes tandem kerékpáruk is. A felnőtt kerékpárokra gyerekülést is szerelnek, és kölcsönözhető gyermekkerékpár is. A szálló recepcióján kérhetünk túraútvonalat és öt féle lehetőséggel, melyek a Szigetköz gyönyörű tájain vezetnek. Ilyen a Duna-menti nemzetközi kerékpárút Szigetközön átvezető szakasza, mely mellett a töltés és a kis forgalmú mellékutak is alkalmasak kerékpározásra. Mosonmagyaróvár és Győr között vezet az Eurovelo 6 kiépített kerékpárút, melyen kellemes a tekerés, közben a Szigetköz épített és természeti értékeiben gyönyörködhetünk. Meg kell említeni a Lipótot körülölelő természetvédelmi régiót és a Lipótot Darnózselivel összekötő vadgesztenyefasort, amely páratlan látvány tavasszal, nyáron és ősszel is. De érdemes eltekerni a dunaremeti hajóállomásra, a Dodó vadfarmhoz vagy a Hédervári kastélyig is.

Hotel Villa Natura

A szálloda nagy figyelmet fordít aktív vendégeire, éppen ezért több csomagajánlatukban is ingyenesen vehetik igénybe a bicikliket. Persze a csomagokon kívül lehetőség van kerékpárkölcsönzésre is akár az egész család számára. Több útvonalat is ajánlanak: választhatják a népszerű Kis –Balaton körutat, mivel a szálloda közvetlenül a Balaton Felvidéki Nemzeti Park mellett található. Zalakaros felé indulva először elhaladunk a zalakarosi repülőtér előtt, majd az első megálló a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum az itt őshonos vízibivalyokkal. Leszállva a vasparipáról lovas kocsira ülhetünk vagy időzhetünk az állatsimogatóban. Balatonmagyaródot elhagyva érdemes besétálni Kányavárra is.

Wellness Hotel Gyula

Gyula és környékének nevezetességei, a Körösök vidéke arra csábítja a kirándulókat, hogy felfedezzék, s ehhez jó, ha biciklire pattannak. A szállodában 18 kerékpár áll a vendégek rendelkezésére, ebből 8 felnőtt, 6 tini és 4 darab gyermek kerékpár, s habár a bérlés mellé túraútvonalat kifejezetten nem ajánlanak, de Gyula és környékének nevezetességeiről mindenki kap egy kis ismertetőt. A bérleti díj 1 órára 500 forint, 2 órára 900 forint, 3 órára 1200, egész napra 2500 forint. A szálloda ügyel arra is, hogy kerékpárjait műszakilag frissen átvizsgáltan adja át a vendégeknek. A 800 éves város egyetlen épen maradt gótikus téglavára a reneszánsz vármúzeummal, az egykori Almássy kastély a hatalmas parkkal, a gyulai várfürdő és az Erkel Ferenc emlékház mindenképp megtekintésre méltó. A kirándulások során felkereshetjük a kétegyházi tanyamúzeumot, Szabadkígyóson az Ybl tervezte Wenckheim kastélyt, s ha elég sportosak vagyunk, meglátogathatjuk a mezőhegyesi ménes birtokot.

Venus Hotel

Az elmúlt évben a szálloda méretéhez képest a Venusban kölcsönözték a legtöbb biciklit. A kölcsönzés 1 órára 1000 forint, egész napra 2200 forint. Igény szerint bukósisakot, könyökvédőt, és gyerekülést is választhatunk. Túraajánlatukban három útvonal szerepel Zalakaroson, de leírást kaphatunk a Kis-Balatoni, valamint a Kányavári sziget körtúráról is. A látnivalók sokaságából ne hagyjuk ki a zalai dombságot, a tájvédelemi körzetet, a madárlest, a kilátót, a bivalyrezervátumot és a Garabonciás farmot se.

Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda

A kerékpárbarát szállodának összesen 16 bringája van, amelyekből négy KTM, kettő felújított női Pannon oldtimer, a retro szerelmeseinek, valamint kölcsönözhető két gyerekbicikli 8-10 éveseknek, van nyolc normál MTB és egyéb kerékpár is. A bérleti díj egy órára 350, 6 órára 1900, egész napra 3000 forint. Útvonalakat is ajánlanak a környéken: a Szentendrei-sziget igazi bringaparadicsom, hiszen a gáton, az erdőben és a főúton is lehet biciklizni. Legközelebbi látnivaló Szentendre, ahova óránként kishajó viszi a vendégeket a szálloda szigetéről, a révre bringával is fel lehet szállni. Nagyon kedvelt célpont a szigetcsúcs, ami a szállodától 20 km-re van, de a lovas farmokra is gyakran mennek a vendégek, sőt Vácra is át lehet jutni komppal. Visegrád is könnyen elérhető, hiszen alig 21 kilométerre van. Igény esetén csoportos túrákat is szerveznek, akár kombinált túrát is választhatnak a vendégek, amikor a két sportot, a bringázást és az evezést kötik össze.

Hotel Kálvária

A Hotel Kálváriában Gepida kerékpárokat kölcsönözhetünk női, férfi és gyermek méretben. A kölcsönzés díja fél napra 1000, egész napra 2000 forint. A biciklikhez pumpát, lakatot is adnak és gyermeküléssel ellátott kerékpárjuk is van. Elsősorban Győr belvárosának felfedezését ajánlják, a belvárost ugyanis jól kiépített kerékpárúton lehet megközelíteni. A városnézéshez térképet is adnak, s ilyenkor jön jól a lakat, mivel így a vendégeknek lehetőségük van arra, hogy egy-egy látnivalót belülről is megtekintsenek. A belvárosban érdemes megnézni a sétáló utcát, Európa egyik legszebb barokk tereként számon tartott Széchenyi teret a szökőkutakkal, a Székesegyházat, a frigyládát, a Káptalan-dombot, a Radó sétányt, a Bécsi kapu teret és az élményfürdőt. A vállalkozó kedvűeknek szigetközi kerékpáros túrát is ajánlanak, amihez szintén prospektust és térképet is mellékelnek.

Greenfield Hotel Golf & Spa

A szállodában a felnőtt és a gyerekkerékpár mellett felnőtt biciklire szerelhető gyerekülés is bérelhető, a bérleti díj 1 órára 1000, egész napra 3900 forint, gyerekeknek féláras kedvezményt is adnak. Mindezekhez hat túraútvonalat tartalmazó kerékpáros térkép jár, melyet mindenki edzettségének megfelelően járhat be. Itt találjuk a határon átnyúló, 120 kilométeres vashegyi kerékpárutat, amely csodálatos bortermelő területeken kanyarog végig a Pinka-völgye és Vashegy borút vonalán. Szintén átvezet az osztrák határon az Írottkő Natúrpark kerékpárút is, mely a Kőszegi-hegység lábainál indul és Geschriebensteinig vezet. Írottkő Natúrpark több mint 500 km kijelölt gyalogos és kerékpárúttal, különböző tanösvényekkel és erdei élményutakkal várja a határ mindkét oldaláról érkezőket. Répce síkján a zsirai kerékpáros és gyalogos átkelőhely egészen az európai hírű Bükfürdőig vezet. A Savaria-túra keretében a rómaiak földjén kerekezhetünk: Szombathelyen és környékén felfedezhetjük a térség gazdag történelmi múltját, múzeumait, kastélyait, megpihenhetünk a zöld parkokban, majd a vashegyi kerékpárúton végiggurulva megismerkedhetünk a térség híres boraival.

Abacus Business & Wellness Hotel

Közép-Magyarország új business és wellness szállodája Pest megye nyugati kapujában, Herceghalmon található, ami oly közel van a fővároshoz, hogy a szabadba vágyók gyakran választják ezt a környéket hétvégi kiránduláshoz. A kerékpár kölcsönzési díja 800 forint óránként. A bérléshez szép túraajánlatot is kapunk, igény esetén túravezetőt is, akinek szakszerű kíséretében bebarangolhatjuk a szépséges Zsámbéki-medencét. Az ajánlott túra útvonalak között hosszabb és rövidebb távokat is találunk. A legrövidebb a Biatorbágy-Páty útvonal nem egészen öt kilométerével, innen további közel 10 kilométert karikázhatunk Budajenő irányába. Akik ennél nagyobb távolságot is szívesen vállalnak, azoknak remek útvonal Biatorbágy - Sókút, Budakeszi – Nagykovácsi vagy Páty – Tök. Budakeszin megcsodálhatjuk a Vadasparkot vagy a Helytörténeti Gyűjteményt, Budajenőn pedig az egykori bencés rendházat.

Pincelakat Borház és Szállodában

A Pincelakat Borház és Szálloda 2013. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Hangulatos, modern berendezésünkkel kellemes pihenőhelyet nyújtunk szállóinknak. Vendégeink ellazulását wellness és fitness részlegünk teszi teljessé. A szobaár a szállás díját, a kontinentális büféreggelit valamint a jakuzzi és medence használatát tartalmazza. Szállodánkban a' la carte étterem működik, hagyományos sváb ételspecialitásokkal és 22 féle borral. Gyermekbarát környezetben játszótérrel ill. játszószobával várjuk családos vendégeinket is, igény esetén biztosítunk hálós gyermekágyat, fürdető kádat valamint bilit.
Kapcsolódó Tartalom
  • 
  • Malomkert Panzió és Étterem

    Malomkert Panzió és Étterem

    Étterem és hotelegyüttesünk a világ zajától távol, csendes, festői szépségű környezetben fekszik Nagybörzsönyben. Az épület uniós pályázat keretein belül épült a 2010 és 2012. év között. Épületkomplexumunk a falu főterén helyezkedik el, mégis csendes, nyugodt helyen.
    Nagybörzsöny