x

Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark

Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark

Ha az ember a kisujját se mozdítja, már akkor is érdemes eljönni ide, Kislőd környékére a Bakonyba. Az ősz rozsdabarna színei mindenkit megnyugtatnak a hétköznapok rohanása után. De ha nemcsak lelki feltöltődésre vágynak, itt alaposan ki is tombolhatják magunkat. Irány a Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark!

Tucatnyi szórakozási lehetőség

Gombamódra szaporodtak el Magyarországon a kalandparkok.
Mindegyik sokféle szórakozást kínál, de ennyire sokrétű programkínálat bizonyára kevés helyen található. Az erdei drótkötélpark az alap, nagy kiterjedése miatt az egyik leglátványosabb is egyben. A pálya a lombok koronái között vezet, mégis teljesen biztonságos - akár óvódások is kipróbálhatják, természetesen megfelelő kísérettel és biztonsági óvintézkedések mellett. Felülről megcsodálhatjuk a park csodaszép színű tavacskáját is.

Hófánkpálya és vizipuffancs

Akár szánkózni is lehet hó nélkül, ha ródli helyett egy felfújható gumiteknőhöz hasonló fánkkal suhanunk le a lejtőn.
A három pálya egyike egyenesen a tóban végződik, ezért ez jobbára nyáron használható, természetesen fürdőruha ajánlott. Kicsik és nagyok is használhatják, az indulási pontot felvonókkal lehet megközelíteni. A vizipuffancs egy körülbelül két méter átmérőjű gömb, amibe a vállalkozó szellemű fogoly akár futni is tud. A súlyhatár hetven kiló, de ezért az élményért akár fogyózni is érdemes egy kicsit.

Rodeó bika és űrkarika

A westernfilmek hőseinek helyébe képzelhetjük magunkat a rodeó bika hátán. Az eszköz természetesen teljesen biztonságos... Vastag, felfújt gumiszőnyegre esünk a végén, és a személyzet is segít a sérülések elkerülésében.
A szerkezet mozgása folyamatosan gyorsuló, emellett kiszámíthatatlan. A végén mindenképpen a padlón landol mindenki, az egyetlen kérdés: ki marad tovább a bika hátán? Az űrkarika egy olyan játékszer, ami az űrhajósok kiképzésénél használt szimulátort hozza el a hétköznapokba. A különleges, háromdimenziós mozgás egy kicsit a súlytalanság érzetét is kelti. Előtte mindenesetre nem érdemes teleenni magunkat.

Lovaglás, íjászat, horgász-oktatás

Aki magyarnak vallja magát, legalább egyszer az életben ki kell próbálnia, milyen is egy igazi íjjal lőni és célba találni. Ez utóbbit természetesen csak akkor, ha egyáltalán meg tudja feszíteni a fegyvert az erre vállalkozó. Arra mindenesetre jó, hogy megértsük: nem lehetett könnyű őseinknek tucatjával kilőni hátrafelé a nyilvesszőket hajdanán - ráadásul lóhátról.
Ha ugyan a parkban pacikról nem is íjászkodhatunk, de lovagolni kezdőknek, haladóknak is lehet. Futószáron, karámban, akadálypályán is hódolhatunk ennek a szép sportnak - ki-ki felkészültsége, vérmérséklete, elszántsága szerint. A 2 hektáros tóra napijegyet is lehet váltani, családi pikniket is tarthatunk. Ami a jó hír, hogy a horgászoknak nem kell belépőt venniük a parkba. A kezdő pecásokat ingyen oktatásban is részesítik.