x

Rémségek kicsiny vasútja

Rémségek kicsiny vasútja

Magyarországon rengeteg kisvasút működik, de népszerűsítésükre elég kevés energiát fordítanak az üzemeltetők. Most egy követendő ötlettel álltak elő a Királyréti Erdei Vasút munkatársai, és a kismarosi Ámulat Társulat.

Október 16-án Szellemvasutat indítanak Kismarosról. A résztvevőknek útközben nem mindennapi kalandokban lehet részük.
Fotózhatnak vámpírokat, a sötétből előbukkanó boszorkányokat, de vonatrablók megjelenésére is számítani kell.
A Szellemkisvasút 17.45-kor indul Kismarosról, a visszaérkezés kb. 19.45-kor várható. A szerelvény úgynevezett szellemkisvasúti pótjeggyel vehető igénybe, ez 1500 forintot jelent fejenként, a kedvezményes változat 900 forintba kerül.További információkat a Királyréti Erdei Vasút honlapján olvashatnak.

Egyéb látnivalók

És ha már Kismarosra készülünk, érdemes egy kicsit korábban indulni, és felderíteni a környékbeli látnivalókat is.
A Kismarosi Falumúzeumban a XVIII. század első felében idetelepült első svábok történetétől egészen napjainkig követhetjük a falu múltját, a belépés ráadásul díjtalan. A közeli Szokolyán 400 méter hosszú sípálya működik, ami tavasztól őszig gyepsípályaként is funkcionál. Ez utóbbihoz felszerelést is lehet bérelni a helyszínen.

Patkó, rokkaláb, hajtány

A Kacár-tanyán régi, feledésbe merült mesterségeket fogásait is elleshetjük, kovácsolhatunk például patkót, esztergálhatunk rokkalábat, és az ízletes házikenyeret is megkóstolhatjuk. A falu két híres szülöttének, Mányoki Ádámnak és Viski Jánosnak az emlékszobáját is megtekinthetjük. Királyréten ne hagyjuk ki a hajtánypálya kipróbálását! Az emberi erővel hajtott vasúti járművekkel egy 750 méter hosszú pályán tekerhetünk végig, a pálya egész évben üzemel.