x

Jurták és nyílzápor Szigethalmon

Jurták és nyílzápor Szigethalmon

Ezen a héten legalább ezer évet repülünk vissza az időben. Az ősi magyar regék és mondák világa mostantól a valóságban is átélhető. Megismerhetjük az ősi magyar ízeket, megtapasztalhatjuk a jurtában alvás élményét, és az íjjal való célba lövés izgalmát. Tartsanak velünk Szigethalomra!

Szigethalom Budapesttől délre, a Csepel-szigeten, a Ráckevei-Duna partján található. A település története a bronzkorban kezdődött, önálló településsé azonban csak 1950. március 1-én vált. A város napjainkban is dinamikusan fejlődik, gyarapszik. A fővároshoz való közelsége miatt sokan kiköltöztek ide az elmúlt évtizedekben, jelenleg tizennégyezren élnek itt.

Megnyílt az Emese Park

Az Emese Várispánság egy élő, kora-középkori múzeumfalu, ahol hűen rekonstruálták a korabeli mindennapok helyszínét.
Itt minden kipróbálható, átélhető! Nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is hatalmas élmény lehet kipróbálni, milyen érzés egy lovas ütközetben részt venni, és nyilzáport zúdítani az ellenségre. Természetesen felpróbálhatjuk a korabeli ruhákat, és az ősi hangszereket is megszólaltathatjuk. Megtekinthetjük a középkori kézműves mesterek műhelyeit, egy malmot és korabeli rönkházakat is.
A múzeumfalunak saját gyógynövénykertje van. Itt megtalálhatóak azok a "csodaszerek", amit a régi vajákosasszonyok előszeretettel használtak különböző betegségek gyógyítására. A lovagi csarnok a harcosok mindennapjait idézi fel. Akik szeretik a középkorral foglalkozó ismeretterjesztő köteteket, irodalmi alkotásokat, igazi csemegékre lelhetnek a tematikus könyvtárban.
A park programokat is szervez, ilyen például a vikingfesztivál, amit minden évben más helyszínen rendeznek.

Országos ikertalálkozó

Szigethalom más népszerű rendezvényt is tartogat számunkra. Egyre népszerűbb az idén július 24-én, tizenegyedszerre megrendezésre kerülő Országos Ikertalálkozó.
Az egésznapos, emelkedett hangulatú rendezvényen lesz iker-szépségverseny, bográcsfőző verseny, tombola, Bon-bon koncert és egy seregnyi más program. A legkisebbeket óriáscsúszda és arcfestés várja, az idősebbeket a Vidám Nyugdíjasok Palacsintázója. De lesz véradás, ládamászás és pónilovaglás is.

Struccfalm, bringázás, horgászat

Bizonyára kevesen tudják, hogy ebben a kisvárosban működik egy, az országban majdhogynem egyedülálló struccfarm, mint ahogyan valószínűleg az is kevésbé ismert, hogy a Dísz téren található az Európai mérföldkő, illetve a temetőben kopjafát állítottak a helyi lakosok Diana hercegnő emlékére. Szigethalom a Ráckevei Kistérség egyre ismertebb települése. A horgászni vágyók kipróbálhatják szerencséjüket a festői Ráckevei Dunán, a sík vidék kiváló kerékpáros terep, ráadásul a fővárosból hévvel is könnyen megközelíthető. Nemcsak egy egynapos kirándulást, hanem akár egy egész hétvégét, esetleg több napot is megér Szigethalom és környékének felderítése.

vp-ab
  • 
  • Malomkert Panzió és Étterem

    Malomkert Panzió és Étterem

    Étterem és hotelegyüttesünk a világ zajától távol, csendes, festői szépségű környezetben fekszik Nagybörzsönyben. Az épület uniós pályázat keretein belül épült a 2010 és 2012. év között. Épületkomplexumunk a falu főterén helyezkedik el, mégis csendes, nyugodt helyen.
    Nagybörzsöny