x

Válassz évszaknak megfelelő krémet!

Válassz évszaknak megfelelő krémet!

Akkor lesz csak jó és hatékony egy krém, ha kiválasztásánál figyelembe vesszük bőrünk állapotát, típusát, éveink számát, sőt az adott évszakot is.

Ehhez, ha nem ismerjük pontosan bőrünket, kozmetikustól, bőrgyógyásztól kérjünk pontos bőrdiagnózist. Életfunkciói fenntartásához az arcbőrnek elsősorban ásványi anyagokban gazdag vízre van szüksége. A stressz, a levegő szennyezettsége, és tavasszal az időjárás ingadozásai felgyorsítják a bőrfelszín víztartalmának elpárolgását.

Ilyenkor az arcbőr szerkezete gyengül, és ettől még több vizet veszít. A felszínen vízhiányra utaló apró barázdák jelennek meg, az arcbőr sérülékennyé válik, veszít szépségéből. Tavasszal a termálvizes krém nem csak hidratál, de erősíti is az arcbőrt, megszünteti az irritációt és növeli ellenálló-képességét. Negyven és ötven év között olyan arckrémre van szükség, amely extra tömörséget ad, és megakadályozza a pigmentfoltok megjelenését, vagyis átfogó ápolást biztosító nappali krém kell.

A hormontermelés csökkenésével a bőrszövetek kiszáradnak, az arcbőr petyhüdtté válik, májfoltok jelennek meg rajta. A kornak megfelelően kiválasztott krém újjáépíti a bőrt, ellensúlyozza a hormontermelés csökkenésének hatását, tömörebbé teszi a bőrt, megemeli az arcvonásokat, az arc körvonala kirajzolódik. Tápláló nappali krémre könnyebben lehet sminkelni, használhatjuk önmagában, vagy más nappali krém alá is, de ügyeljünk arra, hogy fényszűrőt mindenképp tartalmazzon.

Kapcsolódó Tartalom