x

Ultrahanggal a szépségért

Az ultrahangról elsőre egy orvosi vizsgáló jut eszembe, ahol különböző testrészeket térképeznek fel vele, esetleg egy fizikoterápiás kezelő, amelyben a reumatikus panaszokat enyhítik.

Pedig ez az emberi fül számára hallhatatlan, magas frekvenciájú hanghullám nemcsak az epekövet mutatja ki, vagy készít a magzatról videofelvételt, de szebbé, feszesebbé varázsolja a bőrt, így a bőrgyógyászatban, a plasztikai beavatkozásoknál és a kozmetikákban is bevetik.

Az ultrahang olyan rezgéseket vált ki, amelyek serkentik az életfolyamatokat, aktiválják az anyagcserét ezzel méregtelenítve a szervezetet, sőt még baktériumölő tulajdonságokkal is rendelkeznek. Mellesleg ma már a csótányok, egerek elrisztására, de a lakások levegőjének párásításához is használják az ultrahangot.

A szépségiparban a kozmetikai kezelések során az elektromos frekvencia rezgő mozgását aknázák ki, hiszen a test megfelelő részét ezzel masszírozva hő termelődik. Tulajdonképpen ennek a melegnek a hatására fokozódik az anyagcsere, lazulnak fel a zsírszövetek, s ennek köszönhetően távoznak a méreganyagok a szervezetből, s ez teszi lehetővé, hogy a különféle krémek, vitaminok és egyéb hatóanyagok jobban felszívódjanak a kötőszövetekben. Ezen tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmazható a cellulitisz kezelésére éppúgy, mint a pattanások és barna foltok eltüntetésre vagy az apró ráncok kisimítására.

Tíz nő közül legalább hét szeretné, ha bizonyos testtájékon karcsúbb lenne, ezért a kozmetikai szalonok a zsírlebontáshoz is kínálnak ultrahangos, többnyire tekercseléssel egybekötött kezeléseket. Ha valakinek ez nem bizonyul elegendőnek, választhatja a plasztikai sebészetet is, ahol szintén bevetik az ultrahangot. Mivel a zsírleszívásnál is fel kell lazítani a zsírszöveteket, mielőtt a vákuumtechnikával megszabadulnának a feleslegtől, ezért a bőrön apró bevágásokat végeznek, és ezeken keresztül vezetik be azt a speciális csövet, amelynekl a végén ultrahangos frekvencia mozgatja meg a zsírszöveteket, hogy kellőképpen „elfolyósítsa” azokat.

Persze ma már ki se kell lépnünk a lakásból, ahhoz, hogy a használjunk a technika legújabb vívmányait, így az arcfiatalításhoz is rendelhetünk otthoni öregedésgátló ultrahangos készüléket, amely talán hatékonyságában nem vetekszik egy profi kezeléssel, viszont kényelmes és bármikor elővehető.

Győri Anna


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu