x

Méregtelenítés zabkorpával

Méregtelenítés zabkorpával

Ha már az egészséges életmód jegyében egy kellemes szénafürdővel méregtelenítettük a szervezetünket, nem árt, ha belülről is megerősítjük a hatást némi zöld takarmánnyal, mégpedig az egyik leghatásosabbal, a zabkorpával.

Sokszor, sokfelé hangoztatott vélemény, hogy a kevés mozgás és a finomított élelmiszerek nem csak a gyomrot betegítik meg, de az erek, és a szív működését is károsítják, sőt a fő mumusnak tartott magas koleszterinszintért is ez felelős. Napi egy-két evőkanálnyi zabkorpával mindezen civilizációs betegségeket csökkenthetjük. A zab vízoldékony rostjai ugyanis tisztítják a beleket, miközben megakadályozzák, hogy a szükségtelen zsírok és szénhidrátok felszívódjanak. A rosttartalom mellett fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag a zab, ami különösen egészségessé teszi a fogyasztását. Habár mostanában éppen vitatják, de klinikai vizsgálatok szerint akár 15-20 százalékos koleszterinszínt csökkenés is elérhető a napi egy-két evőkanálnyi zabkorpával.

Amúgy nem mellékes szempont a zabkorpa fogyasztásnál, hogy remek fogyókúra kiegészítő. A megduzzadt zabkorpa ugyanis jóllakottság érzetet kelt, miközben pótolja a fogyókúra alatti hiányosabb táplálkozásból adódó vitamin és ásványi anyag mennyiséget. A zabkorpát keverhetjük kefirbe, joghurtba, müzlibe, vagy az angol reggeliknél szokásos meleg tejbe, de akár pogácsát is süthetünk belőle. Az interneten ma már számtalan különféle receptet találhatunk zabkorpából készülő ételek elkészítéséhez, akár még a rántott csirke bundájához is használhatunk zabkorpát.

-győri-