x

A szépség igaz évei

A szépség igaz évei

A legfelhőtlenebbül örülhetünk fiatalságunknak és szépségünknek 25 és 30 éves korunk között. Ilyenkor már elmúltak a bakfiskor problémái, és még az öregedés leghalványabb jelei sem mutatkoznak arcunkon.

Gondtalanul élhetünk, bőrünkkel csupán annyit kell foglalkoznunk, ami a mindennapok pár perces reggeli és esti rutinjába belefér. Az alapos tisztításhoz nincs szükség speciális készítményekre. Bőr típusunknak megfelelő arctejet és tonikot választunk ki, ezzel töröljük át arcunkat, majd hidratálóval pótoljuk a napközben elvesztett nedvességet.

Egy dologra kell gondosan ügyelnünk, minden évszakban reggelente tegyünk az arcunkra fényvédőt, még akkor is, ha borús az idő. Ezt a nappali krémek többsége már tartalmazza, figyeljünk erre a vásárlásnál, SPF jelöléssel jelzik milyen faktorú fényvédővel rendelkezik az adott készítmény. Ha szoláriumba megyünk, az arcot és a nyakat takarjuk le, hogy ne érjék a barnító sugarak. Amerikában ez a kezdetektől így divat, ott a nők nagyon féltik és óvják a ráncosító fénytől arcukat és nyakukat, itt a legérzékenyebb ugyanis a bőr. A károsodás minden kockázata helyett inkább hozzásminkelik azt a testen elért barnasághoz. A napozás jótékony D-vitamint juttat a szervezetbe, ezzel nem kell ennyire szigorúan bánni, sütkérezhetünk a napon, de csak akkor, amikor a sugarak még nem égetnek, és kizárólag megfelelő napozószerrel. Az arcra és a nyakra speciális napozókat fejlesztettek ki a nagy kozmetikai cégek, faktorszámúk magasabb, és kevésbé zsírosítják a bőrt. Fontos és hasznos kellék a napszemüveg, amikor csak tehetjük legyen rajtunk, mert megakadályozza, hogy a hunyorgatással szarkalábak tűnjenek fel a szem körül.

Kapcsolódó Tartalom