x

Fehéredjünk szoláriumban!

Fehéredjünk szoláriumban!

Napjaink trendi megjelenéséhez, legyen bár ősz, vagy tél, hozzátartozik a kellemes csokoládébarna arcbőr és a lehetőleg mind sűrűbben felvillanó, hófehér fogsorú mosoly.

Hála a gombamód szaporodó szolárium szalonoknak, az egész évben kitartó barnaságnak már nincs akadálya, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk, s most leginkább nem a gépekre, vagy a csövek cseréjére gondolok. Az újfajta divathóbortnak köszönhetően ugyanis ma már nem csak barnulni, de fehéredni is lehet a szoláriumban.

S, hogy ki akar a szoláriumban fehéredni? Adott esetben nem ki, hanem mi, hiszen a fogfehérítés legfrissebb módijáról van szó. Persze ehhez nem elég, hogy barátságosan belemosolygunk az UV fénybe, az újdonság abban rejlik, hogy a fogorvosok által is használt fogfehérítő zselé is szükség van, amely az UV fény hatására aktiválódik.

Hogy mégse legyen a dolog ennyire egyszerű, némi macera azért szükségeltetik. Ha már megvásároltuk a kis szettet és nekivetkőztünk a szoláriumozásnak, következhet a szájpecek, vagyis szájterpesz, amit úgy kell az ajkak közé helyezni, hogy mind a 32 fogunk elővillanjon. Ezzel a kellemes lóvigyorral kell szembenéznünk a tükörképünkkel, és gondosan beecsetelni a fogak külső felületét a zselével. Most már átadhatjuk magunkat a kellemes ellazulásnak, már amennyire ezt a szájterpesz lehetővé teszi, a sütkérezés végeztével kikerülhet a szájpecek, majd következik a gondos tisztogatás, hiszen erre az eszközre a következő alkalommal is szükség lesz. Legalább egy negyed óráig el kell felejtkezni az evésről, ivásról. Mindezt hetente legalább háromszor meg kell ismételni egészen addig, míg a kívánt eredményt el nem érjük.

Állítólag sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a fogászati, vagy akár az otthoni sínes módszer. Ami azonban elgondolkodtat: mi van a fogak belső felével? Oda ugye zselé nem kerül, de minek is, hiszen az UV fény azt nem éri. Szó se róla a mosoly jó esetben hófehér lesz, akkor meg minek kötekedni.

Győri Anna

Kapcsolódó Tartalom
  • 

    Téma szerint

    • Gyöngyfogak - a fogászati esztétika fortélyai


      Tömni, vagy nem tömni? Nem lehet kérdés, ha szuvasodik egy fog. Igen ám, de mivel? Fényre kötő porcelántöméssel vagy inkább a sokat szidott amalgámmal? Lehet, hogy elöl – esztétik...

  •