x

A nagy tavaszi átváltozás

A nagy tavaszi átváltozás

Ki ne szeretne időnként kibújni a bőréből, és egy egészen új külsővel elkápráztatni saját magát és a környezetét.

Ez talán férfiak és nők közös vágya, de ebből a szempontból az utóbbiak könnyebb helyzetbe vannak. Egy nő ugyanis új hajszínnel, frizurával, egy merészen kiválasztott ruhával vagy sminkkel szinte csodákra képes. Nem véletlen, hogy napjainkban egyre több szalon kínál teljes átalakulást, stílus és smink tanácsadást, sőt mind nagyobb hangsúlyt helyeznek a saját színvilág meghatározására is, ami a születésünktől fogva végigkíséri az életünket.

Szín- és stílustanácsadás

Ismerősöm mesélte, hogy évekkel ezelőtt méregdrága ruhát vásárolt magának, hogy a külföldi konferencián villogni tudjon, de mégse jött be a kívánt siker. Szomorúan tapasztalta, hogy a totál elegáns kolléganők mellett Hamupipőkének érezte magát, mígnem valaki elárulta a titkot, minden a megfelelő szín kiválasztásán múlik. A jólöltözöttség magában nem elegendő, csak az egyéniségünkhöz, színvilágunkhoz illő ruha, smink, kiegészítők tehetik megjelenésünket összetéveszthetetlenül harmonikussá, elegánssá.

Sminktrend csak mértékkel

Ha már tisztába vagyunk a saját színvilágunkkal, jöhet a megfelelő smink kiválasztása, s mivel a paletta igen széles, a számtalan lehetőség között fellelhetjük a nekünk megfelelőt. A sminkelésnél a szín mellett leginkább az arcforma a meghatározó és az, hogy mit szeretnénk kihangsúlyozni. Talán a sminkeléssel tudjuk a legfeltűnőbb változást elérni, ha változtatni szeretnénk a külsőnkön.

Válassz évszaknak megfelelő krémet!

Akkor lesz csak jó és hatékony egy krém, ha kiválasztásánál figyelembe vesszük bőrünk állapotát, típusát, éveink számát, sőt az adott évszakot is. Ehhez, ha nem ismerjük pontosan bőrünket, kozmetikustól, bőrgyógyásztól kérjünk pontos bőrdiagnózist. Életfunkciói fenntartásához az arcbőrnek elsősorban ásványi anyagokban gazdag vízre van szüksége. A stressz, a levegő szennyezettsége, és tavasszal az időjárás ingadozásai felgyorsítják a bőrfelszín víztartalmának elpárolgását.

Frizura tanácsadás

Nem véletlenül hívják a női frizurát hajkoronának, ez ugyanis a pont az i-n, egy jó frizurával kihangsúlyozhatjuk, vagy akár meg is változtathatjuk karakterünket. Ha merész váltásra készülünk - akár fazonban, akár színben - előtte kérjük ki fodrászunk tanácsát. Tévedésünket ugyanis ilyenkor nehéz korrigálni, de legalábbis időigényes. Egy túl rövidre vágott frizuránál például heteket kell várni, míg újra megnő annyira, hogy fazont válthassunk.

Kövesd a divatot!

Tavasszal a divatházak új kollekciókkal jelennek meg, új színek, fazonok és anyagok hódítanak. Érdemes lépést tartani a trenddel, de alkatunknak, korunknak, színvilágunknak megfelelően válogassunk a kínálatból. Ezen a tavaszon a legmenőbbek a tiszta hurkolt, stretch-pamutból készült ruhák, folthatású festéssel, a sorttal és legginggel (cicanadrággal) hordható puha kaftánok, valamint a sanzsan selyem ingblúzok.

Győri Anna