x

A csokikezelés

Hívják az Istenek eledelének, de az ördög csábításának is. Amikor a finom csokoládé olvadozik a szánkban, hajlunk arra, hogy mi is isteni csemegének érezzük, de ha a lerakodott kilókra gondolunk bizony az ördög képe jelenik meg előttünk.

Pedig a csokoládé, ami köztudottan boldogsághormont termel, a legújabb kutatások szerint olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megkötik a szabad gyököket, sőt még a rossz koleszterint is képes semlegesíteni. A régi angolszász mondás azonban úgy tartja a csokoládéról, pillanatig az ajkakon, mindörökké a csípőn.

Pedig a csokoládé fogyaszthat is, persze ehhez nem megenni kell, hanem magunkra kenni. A kozmetikai szalonok legújabb kényeztetése a csokipakolás, illetve csokimasszázs.A szobahőmérsékletre melegített 100 %-os kakaó ugyanis olyan flavonoidokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek puhítják, hidratálják a bőrt ezáltal feszesítenek, késleltetik az öregedést, visszaadják az elvesztett nedvességet a bőrnek. A narancsbőr egyik legjobb ellenszerének tartják, és egyes szakemberek szerint centikben mérhető karcsúsodást is, amit egy-egy kúrával is elérhetünk. Kissé bizarr elgondolással akár úgy is fogalmazhatunk, hogy, amit felszedünk a csoki nassolásával, azt leadhatjuk, ha kívülről magunkra kenjük.

A csokoládé, ez az örök csábító, mindig tartogat számunkra meglepetést, egy elegáns párizsi szállodában például már csokoládéban fürödhetünk. A fantázia kimeríthetetlen tárházából íme még néhány példa:

Tokió Kyobashi negyedében a 100% Chocolate Café egy egészen rendkívüli üzlet. Plafonját műanyagból készült csokoládé kockák borítják, a szögletes, átlátszó üvegtartályokban tárolt hűtött csokoládé elrendezése könyvtárat idéz, legnagyobb attrakciója pedig egy színes, numerikus csomagolású csokoládérudakból készült asztal.

A spanyolországi Cacao Sampaca üzlethálózat az egzotikusabb csokoládéfajtákra specializálódott, üzleteiben minden a kiváló minőségű kakaóbab körül forog. Ritka receptek alapján, szokatlan alapanyagok felhasználásával készült kreációkat, például szardella, parmezán sajt és olíva olaj ízesítésű csokoládét árulnak.

A Lindt svájci csokoládégyártó cég nemrégiben nyitotta meg első ausztráliai bemutató üzletét Sydney-ben, amelynek belső terét márvány és vörösréz borítja, kézzel készített rumos-csokoládés desszertekkel, fagylalttal és aranyfüsttel díszített tortákkal csalogatja az édesszájú vásárlókat.

Győri Anna


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu