x

La Stone, a kőmasszázs

Egyes vélemények szerint a kő élő anyag, magába szívja a nap és a föld energiáit, különféle ásványokat tartalmaz. A kövek magas enrgiaszintje kiegyensúlyozza az emberi szervezet energiamezőit, s az ásványok jótékonyan hatnak a bőrre és az izületekre.

Bizonyára mindenki őriz gyerekkori emlékeket folyami vagy tengerparti kavicsgyűjtésekről, amelyek oly különös élményt jelentettek, s a felnőttkorba lépve is szívesen emlékeznek vissza rá. Most is varázslatos érzés, ha egy szép formájú követ kézbe foghatunk. Egyes vélemények szerint a kő élő anyag, magába szívja a nap és a föld energiáit, és különféle ásványokat tartalmaz. A kövek magas enrgiaszintje kiegyensúlyozza az emberi szervezet energiamezőit, az ásványok jótékonyan hatnak a bőrre és az izületekre. Nem véletlen tehát, hogy már Krisztus előtt kétezer évvel Kínában is alkalmazták a mai wellness szállodákban újra népszerűvé váló La Stone-t vagyis kőmasszázst.

A természet erejének gyógyító hatása párosul az emberi kéz ügyességével a kőmasszázs során. A különféle féldrágakövektől kezdve, mint például az achát, jáspis, ametiszt, jáde kő, a bazalton át a lávaköves masszázsig igen széles skálán kínálják a kőmasszázst. A klasszikus La Stone-masszázsnál az eltérő nagyságú és melegségű lávaköveket és a hideg márványt helyezik az akupunktúrás pontokra. A laposra csiszolt lávakő a benne lévő mágnesesség segítségével oldja az izmok feszültségét és merevségét, a hideg-meleg kövek váltakozása pedig serkenti a vérkeringést, javítja a nyirokkeringést, méregtelenít, relaxál.

A kőmasszázs során első lépésként langyos masszírozó olajjal kenik be a kezelendő felületet, legtöbbször a hátat, a nyakat. A masszírozó olajba sokszor különféle illóolajat is csepegtetnek, amivel további nyugtató hatást érnek el, segítve ezzel is az ellazulást. Ezután a felmelegített olajos köveket helyezik az akupunktúrás pontokra. A meleg kő javítja a vérellátást még a különféle betegségek miatt hidegebb testtájékon is, ezen kívül megnyitja a pórusokat, ezzel méregteleníti a szervezetet. A meleg kövek azt is lehetővé teszik, hogy a bennük lévő ásványi anyagok felszívódjanak a bőrön át. A meleg-hideg köves masszírozást mindig a hideg márvány felhelyezésével fejezik be. A hideg kő lezárja a pórusokat, lehűti a testet, ezáltal aktív működésre serkenti.

A kőmasszázs erősíti a kötőszöveteket, és legtöbbször csillapítja a különféle izom fájdalmakat is. Mint minden kezelésnél, itt is figyelemmel kell lenni arra, hogy vannak ellenjavallatok is. Nem ajánlott például a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, magas vérnyomásúaknak, kismamáknak és a menstruáció időszakában sem. A vélemények megoszlanak arról, hogy csontritkulásos betegeken alkalmazható-e ilyen kezelés, ezért nekik mindenképpen konzultálniuk kell erről a szakorvossal.

Győri Anna

Kapcsolódó Tartalom

Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu